Sjokoladekake uten mel med Kahlúa og Cajeta
dypdekkende oppskrift på en flourless sjokoladekake med kahlua og cajeta. perfekt som dessert for sjokoladeelskere. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 16 ss usaltet smør (2 staver)
- 2. 225 g semisøt sjokolade
- 3. 7 eggeplommer
- 4. 1/2 kopp sukker
- 5. 1 1/2 oz kaffelikør (anbefalt: Kahlua)
- 6. Eggehviter fra 5 egg
- 7. 1 kopp skivede mandler, ristet
- 8. Cajeta, oppskrift følger
- 9. Jordbær-lime salsa, oppskrift følger
- 10. 1/2 kopp vann
- 11. 1 kopp sukker
- 12. Omtrent 1/2 kopp kremfløte
- 13. 2 ss smør
- 14. 1 1/2 pint jordbær
- 15. 2 nøkkel-limetter eller 1 stor lime, presset
- 16. 2 ss sukker
- 17. 1 1/2 ss chiffonnade av mynte
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F) og smør en rund paiform på 23 cm i diameter. Legg et stykke bakepapir eller voksark i bunnen av formen og smør det også. I en dobbelkjele smelter du smør og sjokolade, og rører til det er glatt. Pisk eggeplommene og sukkeret til en luftig og lys blanding. Vend smør- og sjokoladeblandingen inn i eggeplommene og sukkeret, og tilsett kaffelikør. Pisk eggehvitene til myke topper og vend forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hell røren i paiformen og stek i 25 til 35 minutter. La kaken avkjøle helt før servering.
- 22. Cajeta: I en middels stor kjele bringer du vann og sukker til kokepunktet, uten å røre. Når sukkeret har fått en ravfarge, tar du kjelen av varmen og tilsetter nok fløte til å tynne ut karamellen til en ganske flytende konsistens. Rør inn smør. For å teste konsistensen, dypp en skje i cajetablandingen og la den avkjøle. Hvis cajetan er seig, men holder formen, er den ferdig; hvis den blir for hard, tilsett litt mer fløte og test igjen.
- 33. Jordbær- og limesalsa: I en blender kjører du halvparten av jordbærene sammen med limesaft og sukker til en puré. Sil av og sett til side. Kutt resten av jordbærene i kvarter og bland dem med puréen. Tilsett chiffondade av mynte.
- 44. Når cajetan har blitt litt avkjølt, men fortsatt er varm, heller du den over kaken på en rist for å fange opp dryppene. Med hånden, trykk mandler rundt sidene av kaken. Sett kaken i kjøleskapet i 2 timer før servering, og server den avkjølt med salsa.