Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladekake uten mel med Kahlúa og Cajeta

Sjokoladekake uten mel med Kahlúa og Cajeta

dypdekkende oppskrift på en flourless sjokoladekake med kahlua og cajeta. perfekt som dessert for sjokoladeelskere. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 16 ss usaltet smør (2 staver)
  • 2. 225 g semisøt sjokolade
  • 3. 7 eggeplommer
  • 4. 1/2 kopp sukker
  • 5. 1 1/2 oz kaffelikør (anbefalt: Kahlua)
  • 6. Eggehviter fra 5 egg
  • 7. 1 kopp skivede mandler, ristet
  • 8. Cajeta, oppskrift følger
  • 9. Jordbær-lime salsa, oppskrift følger
  • 10. 1/2 kopp vann
  • 11. 1 kopp sukker
  • 12. Omtrent 1/2 kopp kremfløte
  • 13. 2 ss smør
  • 14. 1 1/2 pint jordbær
  • 15. 2 nøkkel-limetter eller 1 stor lime, presset
  • 16. 2 ss sukker
  • 17. 1 1/2 ss chiffonnade av mynte

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F) og smør en rund paiform på 23 cm i diameter. Legg et stykke bakepapir eller voksark i bunnen av formen og smør det også. I en dobbelkjele smelter du smør og sjokolade, og rører til det er glatt. Pisk eggeplommene og sukkeret til en luftig og lys blanding. Vend smør- og sjokoladeblandingen inn i eggeplommene og sukkeret, og tilsett kaffelikør. Pisk eggehvitene til myke topper og vend forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hell røren i paiformen og stek i 25 til 35 minutter. La kaken avkjøle helt før servering.
  2. 22. Cajeta: I en middels stor kjele bringer du vann og sukker til kokepunktet, uten å røre. Når sukkeret har fått en ravfarge, tar du kjelen av varmen og tilsetter nok fløte til å tynne ut karamellen til en ganske flytende konsistens. Rør inn smør. For å teste konsistensen, dypp en skje i cajetablandingen og la den avkjøle. Hvis cajetan er seig, men holder formen, er den ferdig; hvis den blir for hard, tilsett litt mer fløte og test igjen.
  3. 33. Jordbær- og limesalsa: I en blender kjører du halvparten av jordbærene sammen med limesaft og sukker til en puré. Sil av og sett til side. Kutt resten av jordbærene i kvarter og bland dem med puréen. Tilsett chiffondade av mynte.
  4. 44. Når cajetan har blitt litt avkjølt, men fortsatt er varm, heller du den over kaken på en rist for å fange opp dryppene. Med hånden, trykk mandler rundt sidene av kaken. Sett kaken i kjøleskapet i 2 timer før servering, og server den avkjølt med salsa.