
Tre oste-ravioli med rød paprika
Lær hvordan du lager deilige ravioli fylt med tre oster og rød paprika. En enkel og smakfull oppskrift for en fantastisk forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 store, røde paprika
- 2 ½ teskjeer olivenolje, pluss mer til steking
- 3 egg, delt, pluss 1 egg til pensling
- ½ teskje salt, pluss mer til koking av pasta
- 340–450 gram fin semuljemel, pluss mer til utbaking
- 1 kopp allsidig mel, til utbaking
- ½ kopp revet Parmigiano-Reggiano
- ¼ kopp revet Asiago
- ½ kopp revet pecorino
- 1 kopp ricotta
- 2 teskjeer nykvernet svart pepper
- Chardonnay-saus, oppskrift følger
- Basilikumolje, oppskrift følger
- 1 spiseskje finhakket italiensk flatbladpersille
- 1 spiseskje usaltet smør
- ¾ kopp finhakkede sjalottløk
- 1 ¾ kopper tørr Chardonnay
- 1 teskje salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- ¾ kopp kremfløte
- 5 kopper godt pakket basilikumblader, stilkene fjernet
- Isbiter
- 2 kopper olivenolje (ikke ekstra-virgin)
- Kjøkkenklut av osteklede
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 150 grader Celsius eller grillen på høy varme.
- 3Vend paprikaene i litt olje, legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, og rist dem i ovnen til de blir svarte. Vend dem, la dem bli svarte på den andre siden, og la dem avkjøle. Alternativt kan du blacke dem på grillen på samme måte.
- 4Gjør forsiktig for å fjerne skinn og frø; ikke skyll med vann.
- 5Legg dem i en food processor og kjør til de er most. Skrap ned sidene og kjør et par ganger til.
- 6Tilsett i food processoren 1 egg, 2 1/2 teskjeer olivenolje og salt; kjør for å blande.
- 7Tilsett 340 gram semolina og kjør igjen til det er blandet.
- 8En deigklump skal begynne å dannes etter 6–7 puls.
- 9Hvis deigen er for våt, tilsett mer semolina til en jevn deigklump dannes.
- 10Kjør i 1 minutt, og hell deigen ut på et lett melet skjærebrett med semolina.
- 11Strø litt mer semolina over og kna i 2–3 minutter.
- 12Pakk deigen tett inn i plastfolie og la den hvile i romtemperatur i 30–45 minutter.
- 13Forbered arbeidsområdet for utkjevling: et stort skjærebrett, allsidig benkmel, store plastfolieark, deigskrape eller kniv, litt vann, og en kakesbrush.
- 14Ta en 1,3 cm tykk bit av deigen og form den til en oval, pass på at den ikke er bredere enn pastamaskinen.
- 15Kjevle gjennom pastamaskinen ved å brette deigen i tredjedeler, kjør gjennom på nivå 1, og gjenta til deigen er glatt, elastisk og jevn i formen.
- 16Tilsett mer mel eller litt vann om nødvendig for å justere konsistensen.
- 17Fortsett å kjevle ut gjennom nivå 9, uten å brette, og skjær arkene i 30–35 cm lange stykker etter behov.
- 18Pakk forsiktig og enkelt inn i plastfolie; det er greit å legge lag på lag.
- 19Gjenta til all deigen er brukt opp.
- 20Bland ostene med paprikaen og visp inn 2 egg.
- 21Legg et ark pasta på en ren, lett melet overflate.
- 22Bruk en teskje til å legge små osteblandinger på pastaen, og trykk forsiktig med fingeren for å lage små topper med ost, med 3,8 cm mellomrom.
- 23Pensle rundt ostefyllingene med sammenpiskede egg.
- 24Hvis deigen er bred nok, kan du brette den over fyllet, eller hvis den er smalere, plasser fyllet i midten og legg et toppark over.
- 25Start i midten og trykk forsiktig rundt fyllet for å presse ut luft.
- 26Skjær mellom ravioliene med en deigskrape, kniv eller pizzaskjærer.
- 27Dryss lett med semolinamel og legg på en avkjølingsrist; gjenta til alle ravioliene er laget.
- 28Sett til side den ekstra osten til pynt.
- 29Kok opp en stor kjele med vann over høy varme og tilsett 1 ss kosher salt.
- 30Når vannet koker, legg forsiktig ravioliene i det kokende vannet, og trykk dem ned etter behov.
- 31Kok i 2–3 minutter.
- 32Ta opp ravioliene, la dem renne av, og vend dem i Chardonnay-sausen.
- 33Legg dem på et serveringsfat og drypp over litt basilikumolje.
- 34Strø over litt av den resterende osten, finhakket persille, og server umiddelbart.
- 35I en liten kjele over middels høy varme, tilsett smør og la det bli skummende.
- 36Tilsett sjalottløk og kok i 5–6 minutter.
- 37Hell i chardonnay, tilsett salt og pepper, og kok opp.
- 38La det småkoke i 10 minutter.
- 39Tilsett fløten og rør godt.
- 40La det småkoke under omrøring av og til i 10–15 minutter; blandingen vil tykne litt.
- 41Hold varm til servering.
- 42Juster krydder etter behov.
- 43Lag en isbad med is og vann.
- 44Kok opp en stor kjele med vann over høy varme, tilsett basilikumbladene, og kok i 10 sekunder.
- 45Ta umiddelbart opp i isbadet.
- 46Når de er avkjølt, overfør til en salatslynge eller sil, og fjern vannet.
- 47Ha basilikumbladene og oljen i en blender og kjør til puré.
- 48Skrap ned sidene og kjør et par ganger til.
- 49Sil blandingen gjennom 4 lag med skyllet osteklede over i en steril hermetikkkrukke (16 oz er fint).
- 50Dette tar omtrent en time.
- 51Oppbevar eventuelt overskudd i kjøleskapet i opptil 1 uke.