Hello Fresh Mobile Banner
Poached ferske fiken

Poached ferske fiken

oppskrift på poached fresh figs, perfekt som dessert eller tilbehør. enkel å lage og full av smak, egner seg for sommer og høst.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp tørr rødvin
  • 1/2 kopp sukker
  • Skall av 1 stor sitron
  • 1 1/2 kopper vann
  • 2 kvister fersk timian
  • 1 vaniljestang (delt)
  • 8 ferske calimyrna-figener
  • Creme Fraiche og fersk timian til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland vin, sukker, sitronskall, 1 ½ kopper vann, timian og vaniljestang i en ikke-reaktiv mellomstor kjele, og varm opp til kokepunktet. La det småkoke forsiktig i 5 minutter.
  2. 2Tilsett fiken i sirupen og la det småkoke videre til fiken er møre, omtrent 5 minutter. Ta kjelen av varmen og la fiken avkjøle i ca. 10 minutter i sirupen. Fjern og kast timianen.
  3. 3Fordel fikenene i fire glass eller skåler, og øs den varme sirupen over frukten. Pynt med crème fraîche og ferske timianblader.