
Poached ferske fiken
oppskrift på poached fresh figs, perfekt som dessert eller tilbehør. enkel å lage og full av smak, egner seg for sommer og høst.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp tørr rødvin
- 1/2 kopp sukker
- Skall av 1 stor sitron
- 1 1/2 kopper vann
- 2 kvister fersk timian
- 1 vaniljestang (delt)
- 8 ferske calimyrna-figener
- Creme Fraiche og fersk timian til pynt
Fremgangsmåte
- 1Bland vin, sukker, sitronskall, 1 ½ kopper vann, timian og vaniljestang i en ikke-reaktiv mellomstor kjele, og varm opp til kokepunktet. La det småkoke forsiktig i 5 minutter.
- 2Tilsett fiken i sirupen og la det småkoke videre til fiken er møre, omtrent 5 minutter. Ta kjelen av varmen og la fiken avkjøle i ca. 10 minutter i sirupen. Fjern og kast timianen.
- 3Fordel fikenene i fire glass eller skåler, og øs den varme sirupen over frukten. Pynt med crème fraîche og ferske timianblader.