Hello Fresh Mobile Banner
Berlingot

Berlingot

lær hvordan du lager berlingot, en deilig og elegant dessert som passer til enhver anledning. enkel oppskrift med trinn-for-trinn veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Omtrent 5 kopper sukker (1 kilo)
  • 3 spiseskjeer eddik (40 gram)
  • 1 kopp pluss 2 spiseskjeer vann (250 gram)
  • Essensielle oljer ? ulike smaker
  • Matfargepasta ? ulike farger

Fremgangsmåte

  1. 1Før du begynner med denne oppskriften, bør du ta et kurs hos en profesjonell om arbeid med sukker. Dette er en ferdighet som profesjonelle konditorer utvikler etter mange års erfaring. Å jobbe med sukker kan brenne fingrene dine, så vær klar over at fingrene dine vil utvikle brannblærer før du starter.
  2. 2Plasser sukker, eddik og vann i en kjele på høy varme. Sett inn et sukkertermometer og kok opp til sukkeret når 160 grader Celsius (320 grader Fahrenheit). Bruk en pensel for å holde innsiden av kjelen ren mens sukkeret koker, eller det kan krystallisere seg igjen. For å gjøre dette, dypp en ren pensel i kaldt vann og børst innsiden av kjelen ren.
  3. 3Hell det kokte sukkeret ut på 3 eller 4 silikon bakeplater. Hvis du ønsker å farge og/eller smake sukkeret med matfarger og/eller aromatiske oljer, er dette tidspunktet å gjøre det på. Tilsett noen dråper farge i sukkeret og bland med en trespyd.
  4. 4For å komme i gang, skyv sukkeret fra sidene mot midten. Denne prosessen tar litt tid. Prøv å holde sukkeret delt opp etter farge. Bruk matten til å skyve det faste sukkeret rundt kantene mot midten, ved å bruke en foldende bevegelse.
  5. 5Neste steg er å plukke opp sukkeret med hendene. Plasser hver farge under varmen fra sukkerlampen. Dra i sukkeret til det blir glansfullt og fargen er jevnt fordelt. Du må trekke i fargene samtidig. Hold dem under sukkerlampen, men pass på. Lampen kan smelte sukkeret, så det er viktig å rotere det og folde det inn i seg selv.
  6. 6Klipp ut en bit av to farger. Form det til to store sigarer. Koble de to fargene ved å vri dem rundt hverandre. Rull dem til en tykkelse på omtrent 1/2 tomme. Bruk saks til å klippe av bitene av godteri fra enden. Klipp en 1/2-tommers bit, gi rullen en halv sving, klipp igjen, og fortsett til hele rullen er brukt opp. Vær forsiktig så ikke godteriet berører de andre bitene, ellers vil de klebe seg sammen. Det er berlingot.