
Grillet peanøttsmør og syltetøy
oppskrift på grillet peanøttsmør og gelé, perfekt som en søt og salt snack eller frokost. enkel å lage og smakfull for alle aldre.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 2 kopper brødmel
- 1/3 kopp sukker
- 4 ½ teskjeer tørrgjær
- 2 ½ teskjeer salt
- 2 spiseskjeer hel melk
- 4 ekstra store egg
- 2 staver usaltet smør, myknet
- 2 ½ teskjeer eplepektin
- 2 kopper pluss ¼ kopp sukker
- 2 kopper usøtet granateppurée
- ¼ kopp lys mais sirup
- ½ teskje sitronsyre
- ¼ kopp cane-sukker
- 1 teskje tørket chili pulver
- ⅓ kopp melk sjokoladeknapper
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- ⅓ kopp hasselnøttpraliné-paste
- 1 kopp vaffelflak eller riskorn
- 2 spiseskjeer hakkede, ristet hasselnøtter
- Smør, til grilling
- Melis, til å drysse
Fremgangsmåte
- 1For briocheen: I en kjøkkenmaskin med eltekrok, legg mel, sukker, gjær, salt, melk og egg. Sett maskinen på lav hastighet og bland i ca. 4 minutter. Øk til middels hastighet og bland i ytterligere 8 minutter. Sett ned til lav hastighet igjen, og tilsett smøret gradvis, to spiseskjeer om gangen. Når alt smøret er innarbeidet, plasser deigen i kjøleskapet i et par timer.
- 2Slå ned deigen, del den i to like store deler. Legg dem i to godt smurte brødformer, ca. 7,5 cm x 12,5 cm, og la deigen heve ved romtemperatur til den har doblet seg i størrelse.
- 3Forvarm ovnen til 175°C. Stek til brødet er gyldent, ca. 40 minutter. Vend det ut på en avkjølingsrist og la det avkjøle.
- 4For den krydrede granateplegeleen: Bland pektin med 1/4 kopp sukker. I en kjele på 2 liter, kok opp granateplepuréen. Tilsett sakte pektin- og sukkerblandingen i granateplepureen under konstant omrøring. Tilsett resten av sukkeret i tre omganger, og rør inn sirupen. La blandingen koke opp til 107°C (215°F) på et sukkertermometer, og tilsett sitronsyren. Hell deretter direkte over i en form med silikonmatte eller silikonformer etter eget valg. La geleen stivne, og skjær den i ønsket form eller løs den ut av formene. Deretter blander du sammen sukker og chili, og dypper gelebitene i blandingen. Sett til side.
- 5For hasselnøttknusende smør: Smelt sjokoladeknappene og smøret sammen; rør inn hasselnøttpastaen. Tilsett wafers og hakkede hasselnøtter, og sett til side.
- 6For montering: Skjær briocheen i 1,5 cm tykke skiver. Smør den ene siden av skivene med hasselnøttknusende smør. Legg en gelebit oppå, og legg en skive til på toppen. Grill lett i smør, og dryss over melis.