Hello Fresh Mobile Banner
Grillet peanøttsmør og syltetøy

Grillet peanøttsmør og syltetøy

oppskrift på grillet peanøttsmør og gelé, perfekt som en søt og salt snack eller frokost. enkel å lage og smakfull for alle aldre.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 2 kopper brødmel
  • 1/3 kopp sukker
  • 4 ½ teskjeer tørrgjær
  • 2 ½ teskjeer salt
  • 2 spiseskjeer hel melk
  • 4 ekstra store egg
  • 2 staver usaltet smør, myknet
  • 2 ½ teskjeer eplepektin
  • 2 kopper pluss ¼ kopp sukker
  • 2 kopper usøtet granateppurée
  • ¼ kopp lys mais sirup
  • ½ teskje sitronsyre
  • ¼ kopp cane-sukker
  • 1 teskje tørket chili pulver
  • ⅓ kopp melk sjokoladeknapper
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • ⅓ kopp hasselnøttpraliné-paste
  • 1 kopp vaffelflak eller riskorn
  • 2 spiseskjeer hakkede, ristet hasselnøtter
  • Smør, til grilling
  • Melis, til å drysse

Fremgangsmåte

  1. 1For briocheen: I en kjøkkenmaskin med eltekrok, legg mel, sukker, gjær, salt, melk og egg. Sett maskinen på lav hastighet og bland i ca. 4 minutter. Øk til middels hastighet og bland i ytterligere 8 minutter. Sett ned til lav hastighet igjen, og tilsett smøret gradvis, to spiseskjeer om gangen. Når alt smøret er innarbeidet, plasser deigen i kjøleskapet i et par timer.
  2. 2Slå ned deigen, del den i to like store deler. Legg dem i to godt smurte brødformer, ca. 7,5 cm x 12,5 cm, og la deigen heve ved romtemperatur til den har doblet seg i størrelse.
  3. 3Forvarm ovnen til 175°C. Stek til brødet er gyldent, ca. 40 minutter. Vend det ut på en avkjølingsrist og la det avkjøle.
  4. 4For den krydrede granateplegeleen: Bland pektin med 1/4 kopp sukker. I en kjele på 2 liter, kok opp granateplepuréen. Tilsett sakte pektin- og sukkerblandingen i granateplepureen under konstant omrøring. Tilsett resten av sukkeret i tre omganger, og rør inn sirupen. La blandingen koke opp til 107°C (215°F) på et sukkertermometer, og tilsett sitronsyren. Hell deretter direkte over i en form med silikonmatte eller silikonformer etter eget valg. La geleen stivne, og skjær den i ønsket form eller løs den ut av formene. Deretter blander du sammen sukker og chili, og dypper gelebitene i blandingen. Sett til side.
  5. 5For hasselnøttknusende smør: Smelt sjokoladeknappene og smøret sammen; rør inn hasselnøttpastaen. Tilsett wafers og hakkede hasselnøtter, og sett til side.
  6. 6For montering: Skjær briocheen i 1,5 cm tykke skiver. Smør den ene siden av skivene med hasselnøttknusende smør. Legg en gelebit oppå, og legg en skive til på toppen. Grill lett i smør, og dryss over melis.