
Peach Cobbler Cupcakes
oppskriften på peach cobbler cupcakes er enkel å lage og perfekt for en søt sommerdessert. lær hvordan du baker disse smakfulle cupcakes med ferske ferskener og kanel.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- Smør spray med mel til å smøre formen
- 1/2 kopp pekannøtter, delt i to
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 3/4 teskje bakepulver
- 3/4 teskje natron
- 1/2 teskje fint salt
- 2/3 kopp sukker
- 1 stang (8 ss) usaltet smør, romtemperert
- 2 store egg, romtempererte
- 1/2 teskje sitronzest pluss 1 ss sitronsaft (fra omtrent 1/2 sitron)
- 1/3 kopp rømme
- 24 frosne ferskenskiver, tint og tørket
- 1/4 kopp ferskenmarmelade
- Pecan Crumble:
- 1/3 kopp hvetemel
- 1/3 kopp pekannøtter, hakket
- 1/4 kopp lyst brunt sukker
- 4 ss usaltet smør, smeltet
- En klype fint salt
- Pisket krem:
- 1 kopp kremfløte
- 1/4 kopp rømme
- 1 ss melis
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For muffinsene: Plasser en ovnrack midt i ovnen og forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
- 3Kle en 12-koppers muffinsform med muffinsformer og spray lett med bakefett på toppen av formen.
- 4Fordel pecanene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er godt ristet, ca. 8 til 10 minutter. La dem avkjøle, og kjør dem deretter i en food processor til de er finhakket.
- 5Tilsett mel, bakepulver, natron og salt, og kjør kort sammen. Sett til side.
- 6Bland sukker og smør i en bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med paddle-vedlegg (eller i en stor bolle hvis du bruker håndmikser).
- 7Pisk på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter.
- 8Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Skrap ned sidene av bollen etter behov.
- 9Rør inn sitronzesten.
- 10Skru ned hastigheten til lav og tilsett melblandingen og rømme i vekselsvis omganger, begynn og avslutt med melet.
- 11Fordel røren jevnt i muffinsformene, ca. to tredjedeler fulle i hver kopp.
- 12Legg to ferskenskiver på hver muffins.
- 13Stek til kantene er gylne og en kakepinne kommer ut ren, ca. 22 til 24 minutter.
- 14La muffinsene avkjøle i formen på en rist i 10 minutter, før du tar dem ut.
- 15Avkjøl helt på risten.
- 16Bland ferskenmarmelade og sitronsaft i en liten mikrobølgesikker bolle og varm opp i noen sekunder for å varme gjennom.
- 17Pensle generøst på toppen av hver muffins med marmeladen.
- 18For pecan-krummen: Bland mel, pecan, brunt sukker, smør og salt i en bolle.
- 19Fordel blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek til den er gyllen, ca. 15 minutter, og snu på brettet underveis.
- 20La den avkjøle helt, og smuldre den deretter opp.
- 21For kremtoppen: Bland kremfløte, rømme og melis i en bolle med en visp-vedlegg.
- 22Pisk på middels høy hastighet til det dannes stive topper, ca. 4 minutter.
- 23Topp hver muffins med krem og dryss over pecan-krumme.
- 24Server umiddelbart.