
Avkjølt agurksuppe
Lær hvordan du lager en kald agurksuppe som er perfekt for sommeren. Enkel oppskrift med friske ingredienser, rask å lage og svært forfriskende.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund agurk, skrelt og skåret i biter
- 2. 4 gule tomater, skåret i biter
- 3. 1 gul paprika, skåret i biter
- 4. 1/3 kopp hakket hvit løk
- 5. 2 spiseskjeer sherryeddik
- 6. 4 teskjeer finhakket fersk dill
- 7. 4 teskjeer finhakket fersk persille
- 8. 2 fedd hvitløk, knust
- 9. 1 teskje sukker
- 10. Kosher-salt
- 11. 1 1/2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 12. 4 skiver hvitt brød uten skorpe, skåret i 1/4-tommers terninger
Fremgangsmåte
- 11. Bland agurk og tomater i en blender, og sett til side 1/4 kopp av hver til pynt. Tilsett paprika, løk, eddik, 1 teskje dill og persille hver, ett hvitløksfedd og sukker; kjør til jevnt og glatt. Sil gjennom en finmasket sikt over en bolle, og press med baksiden av en skje for å få ut mest mulig væske. Krydre med 1 teskje salt. Sett i kjøleskapet til avkjøling, ca. 1 time.
- 22. I mellomtiden lager du krutonger: Varm opp resten av hvitløksfeddet med olivenoljen i en panne på lav varme. Tilsett brødterningene og resten av dill og persille, hver 3 teskje. La det koke under omrøring til de er gylne og sprø, ca. 10–15 minutter. Kast hvitløken.
- 33. Hell suppen i avkjølte skåler. Skjær opp den reserverte agurken og tomatene i terninger, og strø dem i suppen. Pynt med krutongene.
- 44. Fotograf: Con Poulos