Hello Fresh Mobile Banner
Mikrobølgeovn med ingefær- og soyglasert rødspette med snøerter

Mikrobølgeovn med ingefær- og soyglasert rødspette med snøerter

Lær hvordan du lager en smakfull mikrobølgeovn ingefær-soy breiflabb med friske snøerter. En enkel og sunn rett som er perfekt for travle dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss soyasaus med lavt natriuminnhold
  • 2. 1 ts mirin
  • 3. 1 ts ristet sesamolje
  • 4. 1/2 ts revet fersk ingefær
  • 5. 1/2 ts Sriracha
  • 6. 115 g shiitakesopp (ca. 12 stk), stilket og skåret i 1/4-tommers strimler
  • 7. 4 reddiker, skåret i 1/8-tommers tynne skiver
  • 8. To 170 g flundrefiléer, hver delt i to (for å passe i retten)
  • 9. 170 g snøerter, renset og uten tråder
  • 10. 1/2 sitron
  • 11. 1 vårløk, kun den grønne delen, tynne skiver
  • 12. 1 kopp kokt brunt ris, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen soyasaus, mirin, sesamolje, ingefær og Sriracha.
  2. 22. Vend shiitakesoppene og reddikene i en mikrobølgeovnsikker ildfast form på 20 x 20 x 5 cm. Legg fiskefiletene oppå i ett lag. Hell soyasausblandingen over filetene. Dekk tett med plastfolie; lag en liten åpning i midten med tuppen av en skarp kniv for å slippe ut damp. Varm opp i mikrobølgeovn på full kraft (100 prosent) til filetene er ugjennomsiktige hvite, ca. 4 minutter i en 1 100-watts ovn eller 6 minutter i en 700-watts ovn. La stå, dekket, i 2 minutter for å dampe og fullføre kokingen forsiktig.
  3. 33. I mellomtiden legger du snøgresskarene i en mikrobølgesikker medium bolle. Dekk tett med plastfolie; lag en liten åpning i midten. Varm opp i mikrobølgeovn på full kraft (100 prosent) til snøgresskarene har blitt lysegrønne, men fortsatt sprø, ca. 1 ½ minutt i en 1 100-watts ovn eller 2 ½ minutter i en 700-watts ovn. (Når du fjerner plastfolien, vær forsiktig med den varme dampen.)
  4. 44. Fordel snøgresskarene på to tallerkener. Topp med shiitakesoppene, reddikene og fiskefiletene. Hell eventuelt resten av sausen fra den ildfaste formen over fisken. Press fersk sitronsaft over filetene, og pynt med vårløk. Server med brun ris.