Fajitas

Fajitas

lær hvordan du lager deilige fajitas hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 appelsin, presset
  • 2 lime, presset
  • 4 spiseskjeer olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, grovhakket
  • 3 chipotle-chili, i adobosaus
  • 3 spiseskjeer fersk koriander, grovhakket
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 teskje salt
  • 1,02 kg skirt eller flank steak, trimmet for fett, delt i tre eller 8-tommers biter
  • Salt og pepper
  • 2 røde paprika, tynne skiver
  • 1 stor løk, tynne skiver
  • Limejuice, olivenolje, valgfritt
  • 12 varme tortillalefser
  • Guacamole, oppskrift følger
  • Kvalitets salsa kjøpt i butikken

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I et lite målebeger på 2 kopper, eller noe med tilsvarende størrelse og form, bland alle marinadeingrediensene. Bruk en stavmikser og kjør til marinaden er jevnt glatt. Overfør marinaden til en plastpose som kan lukkes igjen, og legg i biffen. Lukk posen og rist den slik at marinaden dekker biffen godt. Sett biffen i kjøleskapet i 2 til 4 timer for å mørne og smaksette den.
  3. 3Forvarm en grillpanne med ribber på høy varme.
  4. 4Sil marinaden av biffen. Pensle grillen eller grillpannen lett med olje. Krydre rikelig med salt og nykvernet svart pepper. Grill biffen over middels høy varme og kok i 4 minutter på hver side. Overfør deretter til et skjærebrett og la den hvile. Avhengig av størrelsen på grillpannen kan det hende du må koke i porsjoner.
  5. 5Når biffen er tatt av grillpannen og hviler, tilsett paprika og løk som er blandet med limesaft og olivenolje, hvis du bruker det. Grill grønnsakene i 7 til 8 minutter til de er akkurat så vidt myke.
  6. 6Mens paprika og løk koker, varm opp tortillalefsene. Skru av eventuelle ledige kokeplater på middels lav varme. Legg en tortilla på hver plate og la den bli litt svart på overflaten, ca. 30 sekunder til 1 minutt. Vend tortillaen og gjenta på den andre siden. Når de er varme og har fått litt farge, legg dem på et rent kjøkkenhåndkle og pakk inn for å holde dem varme. Gjenta til alle tortillaene er varmet opp.
  7. 7Du kan også varme tortillaene i mikrobølgeovnen. Fukt et kjøkkenhåndkle lett med litt vann, pakk tortillaene inn i det fuktige håndkleet og varm i mikrobølgeovnen i ca. 1 minutt. Sjekk om de er varme; hvis ikke, varm opp i intervaller på 1 minutt til de er varme og myke.
  8. 8Skjær biffen i tynne skiver mot fibrene på skrå.
  9. 9Smør litt guacamole på en tortilla, legg på noen skiver av biffen, paprika, løk og salsa. Rull sammen tortillaen for å pakke inn fyllet.
  10. 10Kan også serveres med rømme og revet ost.
  11. 115 modne Hass-avokadoer
  12. 123 til 4 lime, press ut saften
  13. 131/2 liten løk, hakket
  14. 141 liten hvitløksfedd, finhakket
  15. 151 serranoskinke, hakket
  16. 16En stor håndfull ferske korianderblader, grovhakket
  17. 17Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  18. 18En skvett olivenolje
  19. 19Del avokadene i to, fjern steinen. Bruk en spiseskje og skrap ut kjøttet i en blandebolle. Mos avokadokjøttet med en gaffel, slik at det fortsatt er litt chunky. Tilsett alle de andre ingrediensene og vend alt godt sammen.
  20. 20Legg et stykke plastfolie direkte på overflaten av guacamolen for å forhindre at den blir brun, og sett den i kjøleskapet i minst 1 time før servering.