Sprø kyllingfileter med panzanella av cherrytomater

Sprø kyllingfileter med panzanella av cherrytomater

oppskrift på sprø kyllingcutlets servert med frisk cherrytomatsalat og italiensk panzanella. enkel å lage og perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 liten løk, tynne skiver
  • 2. 3 spiseskjeer hvit eddik, delt
  • 3. Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 4. 6 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 5. 1 kopp brød i biter, landbrød (fra omtrent 1/4 lite brød)
  • 6. 2 kyllingbryst med skinn og bein
  • 7. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 8. 450 gram cherrytomater
  • 9. En klype sukker
  • 10. 3/4 kopp persilleblader med møre stilker

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland løk og 2 spiseskjeer eddik i en liten bolle. Krydre med salt og pepper; sett til side. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett brød; krydre med salt og pepper. Kok, rør om jevnlig, til det er gyllent og sprøtt, ca. 5–8 minutter. Overfør til en middels stor bolle. Tørk ut pannen. Bruk en tynn, skarp kniv til å fjerne bein og brusk fra kyllingbrystene. Bank kyllingen mellom to plastfolieark til ca. 1/4" tykkelse; krydre med salt og pepper. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i pannen over middels høy varme. Kok 1 kyllingbryst, med skinnsiden ned, til det er gyllent og nesten gjennomkokt, ca. 4 minutter. Vend og kok til det er gjennomstekt, ca. 1 minutt til; den andre siden vil ikke bli brun. Overfør til et serveringsfat. Gjenta med resten av kyllingfileten og 1 spiseskje vegetabilsk olje (ingen grunn til å tørke ut pannen). Del halvparten av tomatene i to. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i samme panne over middels høy varme. Tilsett hele tomater; krydre med salt og pepper. Kok, rør om av og til, til de er lett sprø og begynner å sprekke, ca. 5 minutter. Rør inn sukker og resten av eddiken. Overfør til en bolle med krutonger. Tilsett syltet løk med syltevæsken, de halverte tomatene, persille, og resten av 2 spiseskjeer olivenolje, og vend forsiktig. Server kyllingen med panzanellaen skjevis over.