Reker og grønnsaksgyllencurry
Lær hvordan du lager en deilig shrimp og grønnsaks gul curry. En enkel oppskrift perfekt for en rask og smakfull middag. Passer for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 x 13,5-ounce bokskokosmelk (ca. 3 1/4 kopper)
- 2. 1/4 kopp gul karri-paste (som Mae Ploy)
- 3. 1 kopp lavnatrium kyllingkraft eller østerssjy
- 4. 1 middels stor gulrot, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 5. 1 liten rød paprika, hakket i 1/4-tommers biter
- 6. 1 liten løk, hakket
- 7. 1 boks på 15 gram babymais, drenert og skylt, skåret i biter
- 8. 5 stilker thai-basilikum, med stilker (eller vanlig basilikum)
- 9. 1 thai-chili (som prik kee noo) eller serrano-chili, med stilk og tynne skiver
- 10. 3 kaffir-limeblader (eller skallet av 1 lime)
- 11. 1 1/2 ss fiskesaus
- 12. 4 kopper rapsolje eller solsikkeolje
- 13. 8 unser ferske tynne risnudler
- 14. 450 gram medium store reker, skrelte og renset
- 15. 4 unser sukkererter, delt i to
- 16. 1/4 kopp fersk koriander, hakket
- 17. 1/4 kopp lett saltede peanøtter, hakket
Fremgangsmåte
- 11. I en stor kjele, kok opp kokosmelk og currypaste over middels høy varme, mens du visper konstant til det blir jevnt, ca. 2 minutter. Tilsett kyllingbuljong, gulrot, rød paprika, løk, babymais, basilikum, chili, limeblader og fiskesaus. La blandingen småkoke over middels lav varme. Dekk til kjelen og kok til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
- 22. Hell oljen i en stor, vid gryte. Fest et dypfrysertermometer til siden av gryten og varm opp oljen til 175 grader Celsius. Tilsett halvparten av nudlene og fritér til de er sprø, ca. 20 sekunder. La renne av på kjøkkenpapir og sett til side.
- 33. Fjern lokket fra curryen og tilsett reker, sukkererter og resten av nudlene. La småkoke, uten lokk, til rekene er gjennomkokte, 5 til 7 minutter. Fjern limebladene og basilikumkvistene og kast dem.
- 44. Fordel curryen i boller. Pynt med de stekte nudlene, koriander og peanøtter.
- 55. Fotografert av Kat Teutsch