Kung Pao Tofu Wokstekt med grønnsaker

Kung Pao Tofu Wokstekt med grønnsaker

Lær hvordan du lager en autentisk kung pao tofu stir-fry. En enkel oppskrift med smakfulle ingredienser, perfekt for en rask vegetarrett. Velg denne deilige retten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pakke fast tofu (16 gram), skåret i 3 skiver
  • 1 kopp lavsodium soyasaus, delt
  • 1 cm fersk ingefær, finrevet
  • 1 ss rapsolje
  • 1 gul løk, skivet
  • 1 stor grønn paprika, delt i biter
  • 2 små zucchini, hakket
  • 6 små sopp, hakket
  • 3 ss risvinseddik
  • 1 ss asiatisk sterk chilisaus
  • 2 ss knuste ristede peanøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Legg tofuskivene på en tallerken dekket med papirhåndklær, og dekk dem med flere papirhåndklær. Legg en tung gjenstand oppå for å presse ut overflødig vann, ca. 15 minutter; sil av og kast den oppsamlede væsken.
  2. 2Bland ½ kopp soyasaus og ingefær i en stor bolle. Tilsett tofuskivene og la dem marinere, ca. 15 minutter.
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Kle et stekebrett med bakepapir.
  4. 4Snu tofuskivene og la dem marinere på den andre siden, ca. 15 minutter til. Fjern tofuen fra marinaden og legg den på det forberedte stekebrettet.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til tofuen er tørr, og snu den en gang halvveis gjennom, ca. 40 minutter. Kutt i mindre biter.
  6. 6Varm opp olje i en wok eller stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og grønn paprika; kok til løken er lett gjennomsiktig, 3 til 5 minutter. Tilsett zucchini og sopp; kok og rør til de er lett brune, 2 til 3 minutter. Rør inn den stekte tofuen.
  7. 7Bland resten av ½ kopp soyasaus, risvinseddik og chilisaus i en liten bolle. Hell det i wokken og rør til løk og tofublandingen er godt dekket, ca. 1 minutt. Pynt med ristede peanøtter.