Kung Pao Tofu Wokstekt med grønnsaker
Lær hvordan du lager en autentisk kung pao tofu stir-fry. En enkel oppskrift med smakfulle ingredienser, perfekt for en rask vegetarrett. Velg denne deilige retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke fast tofu (16 gram), skåret i 3 skiver
- 1 kopp lavsodium soyasaus, delt
- 1 cm fersk ingefær, finrevet
- 1 ss rapsolje
- 1 gul løk, skivet
- 1 stor grønn paprika, delt i biter
- 2 små zucchini, hakket
- 6 små sopp, hakket
- 3 ss risvinseddik
- 1 ss asiatisk sterk chilisaus
- 2 ss knuste ristede peanøtter
Fremgangsmåte
- 1Legg tofuskivene på en tallerken dekket med papirhåndklær, og dekk dem med flere papirhåndklær. Legg en tung gjenstand oppå for å presse ut overflødig vann, ca. 15 minutter; sil av og kast den oppsamlede væsken.
- 2Bland ½ kopp soyasaus og ingefær i en stor bolle. Tilsett tofuskivene og la dem marinere, ca. 15 minutter.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Kle et stekebrett med bakepapir.
- 4Snu tofuskivene og la dem marinere på den andre siden, ca. 15 minutter til. Fjern tofuen fra marinaden og legg den på det forberedte stekebrettet.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til tofuen er tørr, og snu den en gang halvveis gjennom, ca. 40 minutter. Kutt i mindre biter.
- 6Varm opp olje i en wok eller stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og grønn paprika; kok til løken er lett gjennomsiktig, 3 til 5 minutter. Tilsett zucchini og sopp; kok og rør til de er lett brune, 2 til 3 minutter. Rør inn den stekte tofuen.
- 7Bland resten av ½ kopp soyasaus, risvinseddik og chilisaus i en liten bolle. Hell det i wokken og rør til løk og tofublandingen er godt dekket, ca. 1 minutt. Pynt med ristede peanøtter.





