Pasta med escarole, hvite bønner og kyllingpølse

Pasta med escarole, hvite bønner og kyllingpølse

oppskrift på pasta med frisk escarole, kremete hvite bønner og smakfull kyllingpølse. enkel og næringsrik middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 pund fullkorn bowtie-pasta (eller annen form)
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/2 middels løk, hakket, ca. 1 kopp
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 170 gram lavfett italiensk kyllingpølse, uten skinn, smuldret
  • 1 middels hode escarole, skylt, avrente og hakket, ca. 8 kopper
  • 1 (400 gram) boks lavsalt cannellini-bønner, avrente og skylt
  • 1 1/2 kopper lavsalt kyllingbuljong
  • 1/2 teskje rød pepperflak
  • 1 spiseskje hakkede ferske salvieblader
  • Salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 30 gram revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok pastaen i henhold til instruksjonene på pakken.
  2. 2Varm opp oljen over middels varme i en stor, dyp stekepanne eller en 8-liters kjele.
  3. 3Surr løken til den er myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
  4. 4Tilsett hvitløken og kok i ytterligere 1 minutt.
  5. 5Rør inn pølsen og kok til den er gjennomvarm og har fått litt farge, ca. 4 minutter.
  6. 6Tilsett escarolen og kok til den er visnet, ca. 3–4 minutter.
  7. 7Tilsett bønnene, 1 kopp kyllingkraft, salvie og rød pepperflak, og la det småkoke til blandingen er gjennomvarm og væsken har redusert noe.
  8. 8Bland pølse- og bønnemiksen med pastaen og vend godt sammen, og løs opp med den ekstra 1/2 koppen kyllingkraft om nødvendig.
  9. 9Krydre med nykvernet pepper og salt etter smak.
  10. 10Fordel i fire pastaboller og topp med revet parmesanost.