Pasta med escarole, hvite bønner og kyllingpølse
oppskrift på pasta med frisk escarole, kremete hvite bønner og smakfull kyllingpølse. enkel og næringsrik middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3/4 pund fullkorn bowtie-pasta (eller annen form)
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/2 middels løk, hakket, ca. 1 kopp
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 170 gram lavfett italiensk kyllingpølse, uten skinn, smuldret
- 1 middels hode escarole, skylt, avrente og hakket, ca. 8 kopper
- 1 (400 gram) boks lavsalt cannellini-bønner, avrente og skylt
- 1 1/2 kopper lavsalt kyllingbuljong
- 1/2 teskje rød pepperflak
- 1 spiseskje hakkede ferske salvieblader
- Salt
- Nykvernet svart pepper
- 30 gram revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Kok pastaen i henhold til instruksjonene på pakken.
- 2Varm opp oljen over middels varme i en stor, dyp stekepanne eller en 8-liters kjele.
- 3Surr løken til den er myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
- 4Tilsett hvitløken og kok i ytterligere 1 minutt.
- 5Rør inn pølsen og kok til den er gjennomvarm og har fått litt farge, ca. 4 minutter.
- 6Tilsett escarolen og kok til den er visnet, ca. 3–4 minutter.
- 7Tilsett bønnene, 1 kopp kyllingkraft, salvie og rød pepperflak, og la det småkoke til blandingen er gjennomvarm og væsken har redusert noe.
- 8Bland pølse- og bønnemiksen med pastaen og vend godt sammen, og løs opp med den ekstra 1/2 koppen kyllingkraft om nødvendig.
- 9Krydre med nykvernet pepper og salt etter smak.
- 10Fordel i fire pastaboller og topp med revet parmesanost.