3-ingredienser kanel-sukker twists

3-ingredienser kanel-sukker twists

En enkel oppskrift på deilige kanel- og sukkertwists med kun tre ingredienser. Perfekt som snacks eller dessert, rask å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp sukker
  • 1 teskje malt kanel
  • En klype kosher salt
  • 14–17 unser frossen butterdeig, tint

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser rister i øvre og nedre tredjedel av ovnen; forvarm til 200°C. Legg to bakepapirkledde stekebrett med kant. Bland sukker, kanel og salt på en stor tallerken. Fyll en liten bolle eller et glass med kaldt vann. Kjevle ut deigen mellom to ark med bakepapir til den korte siden er 25 cm lang og deigen er ca. 3 mm tykk. Sett deigen i fryseren i 5 minutter. Bruk en pizzaskjærer eller skarp kniv til å kutte deigen på tvers i 2,5 cm brede strimler. Overfør halvparten av strimlene til kjøleskapet. Arbeid med én stripe om gangen, pensle lett med vann (eller bruk fingertuppene), og overfør deretter umiddelbart til sukkerblandingen og vend for å dekke. Begynn fra midten, bruk begge hender til å vri deigen mot endene. Overfør til det forberedte stekebrettet, og plasser vridningene vertikalt. Gjenta med resten av deigen. Sett i fryseren i 10 minutter. Stek vridningene, og roter stekebrettene halvveis, slik at de blir gyldne og begynner å karamellisere, i 18–20 minutter. Bruk tang, og løft vridningene umiddelbart av bakepapiret, la dem avkjøle med én ende på kanten av stekebrettet (vær forsiktig, sukkerdeigen vil være veldig varm).
  2. 2Plasser rister i øvre og nedre tredjedel av ovnen; forvarm til 200°C. Legg to bakepapirkledde stekebrett med kant. Bland sukker, kanel og salt på en stor tallerken. Fyll en liten bolle eller et glass med kaldt vann.
  3. 3Kjevle ut deigen mellom to ark med bakepapir til den korte siden er 25 cm lang og deigen er ca. 3 mm tykk. Sett deigen i fryseren i 5 minutter. Bruk en pizzaskjærer eller skarp kniv til å kutte deigen på tvers i 2,5 cm brede strimler. Overfør halvparten av strimlene til kjøleskapet. Arbeid med én stripe om gangen, pensle lett med vann (eller bruk fingertuppene), og overfør deretter umiddelbart til sukkerblandingen og vend for å dekke.
  4. 4Begynn fra midten, bruk begge hender til å vri deigen mot endene. Overfør til det forberedte stekebrettet, og plasser vridningene vertikalt. Gjenta med resten av deigen. Sett i fryseren i 10 minutter.
  5. 5Stek vridningene, og roter stekebrettene halvveis, slik at de blir gyldne og begynner å karamellisere, i 18–20 minutter. Bruk tang, og løft vridningene umiddelbart av bakepapiret, la dem avkjøle med én ende på kanten av stekebrettet (vær forsiktig, sukkerdeigen vil være veldig varm).