
Enkel vegetarisk lasagne
oppskrift på enkel vegetarisk lasagne som er perfekt for en rask og sunn middag. enkel å lage, full av smak og næringsrik.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss smør uten salt
- 1 til 2 store sjalottløk, tynne skiver (ca. ¾ kopp)
- 280 gram ferske sopp, som shiitake eller knapper, hakket (ca. 3 kopper)
- 450 gram frossen grønnkål eller spinat, tint
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Én 250 grams eske med lasagnenudler uten forkoking, brutt i 5–8 cm store biter
- 2 kopper kremfløte
- 4 kopper lett ricottaost
- ½ kopp revet Parmesan
- ½ teskje malt muskatnøtt
- 1 kopp revet mozzarella
- 1/8 teskje rød pepperflak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smelt smøret i en stor non-stick stekepanne over middels varme. Tilsett sjalottløk og kok til den er myk, ca. 3 minutter. Tilsett sopp og kok til de slipper væske og er myke, ca. 5 minutter. Tilsett grønnkål og kok til den er gjennomvarm, ca. 5 minutter. Krydre med ½ teskje salt og en klype pepper, og sett til side.
- 2Bland lasagnepastaen med 1 kopp vann i en stor bolle og rør med en slikkepott. Tilsett kremfløte og rør til bitene er jevnt dekket. Rør inn ricottaost, parmesan, muskatnøtt, rød pepperflak og 1 teskje salt. Bland grønnkålblandingen inn og rør for å kombinere. Hell blandingen i en ildfast form på 23x33 cm og topp med revet mozzarella.
- 3Dekk formen med non-stick folie og stek i 35 minutter. Fjern folien og kok til lasagnen er boblende og lett brunet på toppen, 15–20 minutter. Avkjøl i 30 minutter før servering.