Sønnens kyllinggryte med paibunn

Sønnens kyllinggryte med paibunn

Lær hvordan du lager den klassiske the son's chicken pot pie. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for hele familien. Perfekt for høst- og vintermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/4 pund benfrie kyllingbryst, skåret i 2,5 cm terninger
  • Havsalt og svart pepper
  • 3 spiseskjeer olivenolje, pluss litt til pensling
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • En klype fersk revet muskatnøtt
  • 3 stilker selleri, hakket
  • 2 mellomstore gulrøtter, hakket (ca. 2,5 dl)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 liten løk, hakket
  • 170 gram grønne bønner, snittet og kuttet i 1,5 cm biter (ca. 2,5 dl)
  • 6 hvite sjampinjonger, tynne skiver
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 2,5 dl kyllingbuljong med lavt natriuminnhold
  • 3 dl lettmelk
  • 1 dl frosne erter, tint
  • 4 ark frossen filodeig, tint

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: Fire individuelle bakeformer med 2 kopper kapasitet hver.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp 2 spiseskjeer olje og smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kyllingen, 1/4 teskje salt, 1/4 teskje pepper og muskatnøtt, og stek til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter.
  4. 4Tilsett selleri, gulrøtter, hvitløk og løk, og stek til de er gjennomsiktige, 3 til 4 minutter. Tilsett bønner og sopp, og fortsett å koke til grønnsakene er møre, 4 minutter. Strø melet over grønnsakene og kok i 2 minutter. Rør inn kyllingkraften, og la det småkoke i et par minutter. Rør inn melk og erter, og kok til det er tykt og kremaktig, 8 til 10 minutter. Ta av varmen. Fordel fyllet jevnt i de fire bakeformene.
  5. 5Legg et lag med filodeig på toppen av hver bakeform, og pensle toppen med litt olje. Stek til de er gyldne og sprø, ca. 10 minutter.