
Sønnens kyllinggryte med paibunn
Lær hvordan du lager den klassiske the son's chicken pot pie. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for hele familien. Perfekt for høst- og vintermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/4 pund benfrie kyllingbryst, skåret i 2,5 cm terninger
- Havsalt og svart pepper
- 3 spiseskjeer olivenolje, pluss litt til pensling
- 1 spiseskje usaltet smør
- En klype fersk revet muskatnøtt
- 3 stilker selleri, hakket
- 2 mellomstore gulrøtter, hakket (ca. 2,5 dl)
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 liten løk, hakket
- 170 gram grønne bønner, snittet og kuttet i 1,5 cm biter (ca. 2,5 dl)
- 6 hvite sjampinjonger, tynne skiver
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 2,5 dl kyllingbuljong med lavt natriuminnhold
- 3 dl lettmelk
- 1 dl frosne erter, tint
- 4 ark frossen filodeig, tint
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Fire individuelle bakeformer med 2 kopper kapasitet hver.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp 2 spiseskjeer olje og smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kyllingen, 1/4 teskje salt, 1/4 teskje pepper og muskatnøtt, og stek til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter.
- 4Tilsett selleri, gulrøtter, hvitløk og løk, og stek til de er gjennomsiktige, 3 til 4 minutter. Tilsett bønner og sopp, og fortsett å koke til grønnsakene er møre, 4 minutter. Strø melet over grønnsakene og kok i 2 minutter. Rør inn kyllingkraften, og la det småkoke i et par minutter. Rør inn melk og erter, og kok til det er tykt og kremaktig, 8 til 10 minutter. Ta av varmen. Fordel fyllet jevnt i de fire bakeformene.
- 5Legg et lag med filodeig på toppen av hver bakeform, og pensle toppen med litt olje. Stek til de er gyldne og sprø, ca. 10 minutter.