Kyllinglår fylt med couscous, okra og tomater

Kyllinglår fylt med couscous, okra og tomater

Lær hvordan du lager smakfull cornish hens fylt med couscous, okra og tomater. En enkel og smakfull oppskrift for en deilig hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 kopper kyllingkraft, delt
  • 1/4 kopp tørkede aprikoser, hakket
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 liten gul løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/8 teskje allehånde
  • 1/8 teskje kanel
  • 2 kopper instant couscous
  • 1/4 kopp skivede mandler, ristet
  • Salt og nykvernet pepper
  • 3 spiseskjeer usaltet smør, delt
  • 2 teskjeer honning
  • 2 Cornish-høns (ca. 570 gram hver)
  • Peanøttolje til steking
  • 1 pund okra, trimmet og skåret i 1/2 tommers skiver
  • 2 kopper maismel
  • 1 liten rød løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • En klype rød pepperflak
  • 1 kopp hakkede tomater
  • 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 1 spiseskje kapers
  • 1/4 kopp hakket persille
  • Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 °C (375 °F). Kok opp 2 kopper av kraften i en liten kjele og tilsett aprikosene. Varm opp oljen i en middels stor kjele. Tilsett løk og hvitløk og kok til de er myke. Tilsett allehånde og kanel, og kok i 1 minutt. Tilsett couscous og kraft med aprikoser, dekk til kjelen og la det stå i 5 minutter. Rør med en gaffel og tilsett 1 spiseskje smør, mandler og honning, og smak til med salt og pepper.
  2. 2Krydre hulrommet i hønene med salt og pepper, og fyll med couscousfyllet. Bind opp hønene, og gni hver av dem inn med resten av smøret. Krydre med salt og pepper etter smak. Krydre hønene på alle sider i en ovnsfast stekepanne og sett dem i ovnen.
  3. 3Stek i 35–40 minutter. Overfør hønene til en tallerken. Fjern noe av fettet fra stekepannen og varm opp på middels varme på komfyren. Tilsett den resterende koppen med kraft og kok opp, og skrap bunnen av pannen til sausen har redusert til ca. 1/2 kopp. Smak til med salt og pepper.
  4. 4Varm opp olje i en stekepanne. Vend okraen i maismel og stek til den er gyllenbrun. Rør umiddelbart inn de resterende ingrediensene.