
Svinekjøtt og kylling Adobo
oppskriften på pork and chicken adobo er en klassisk filipinsk rett som er enkel å lage. perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/4 pund benfri svinefilet, skåret i 2-tommers biter
- 2. 1 1/4 pund benfri, skinnfri kyllingbryst, skåret i 2-tommers biter
- 3. 3 spiseskjeer salt
- 4. 1 spiseskje hele svarte pepperkorn, grovkvernet
- 5. 2 spiseskjeer knust hvitløk
- 6. 2 laurbærblader, revet i stykker
- 7. 1 kopp hvit eddik
- 8. 1/4 kopp soyasaus (valgfritt)
- 9. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 10. 2 hvitløksfedd, knust
Fremgangsmåte
- 11. Krydre svinekjøtt og kylling med salt og pepper, og legg det i en stor kjele. Gni inn med knust hvitløk og revet laurbærblad, og dekk med eddik (og soyasaus, hvis du bruker det). Dekk til, og la det marinere i kjøleskapet i 8 timer, eller over natten.
- 22. Kok opp kjøttet og marinadeliquen. Skru ned varmen og la det småkoke i 1 1/2 time, eller til kjøttet er mørt og kan deles med en gaffel. Hvis nødvendig, tilsett litt vann for å unngå at det tørker ut.
- 33. Sil av væsken fra kjøttet. Sett det tilbake i kjelen og la det småkoke. I en stekepanne, stek og rør kjøttet i 1 spiseskje olje over middels høy varme til det er brunt på alle sider, og tilsett de resterende 2 knuste hvitløksfeddene de siste 3 minuttene. Legg kjøttet i kokevæsken, og la det småkoke videre til sausen er litt tykkere. Server varmt.





