
Coniglio Al'ischiatana: Kanin på italiensk vis fra Ischia
oppskrift på coniglio al'ischiatana, en tradisjonell ischia-retter med smak av middelhavet. perfekt for en smakfull hovedrett med kanin.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp/117 ml ekstra jomfru olivenolje
- 1 middels kanin, delt i biter
- 1 hel hvitløkspære, med røtter og bunn fjernet
- 1 fersk chilipepper, hakket
- Salt
- 5 ferske basilikumblader, hakket
- Ferske oregano-blader
- Ferske timianblader
- 2 spiseskjeer/28 g tomatpuré
- 2 kopper/470 ml hvitvin
- 10 cherrytomater, delt i to
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Varm opp extra virgin olivenolje i en kjele. Legg kaninen i den varme olivenoljen. Tilsett deretter hvitløk, chilipepper og salt. Brun kaninen til den er gyllenbrun på alle sider. Tilsett tomatpuré og vin for å deglisere pannen. Deretter tilsetter du basilikum, oregano, timian og tomater. Når vinen har redusert, overfør retten til en ildfast form og sett den i ovnen i omtrent 30 minutter.