Appelsin-krème brûlée
Lær hvordan du lager en silkemyk og smakfull orange creme brulee med denne enkle oppskriften. Perfekt for en spesiell anledning eller som en luksuriøs avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 4 1/2 kopper kremfløte
- 3/4 kopp sukker, pluss ekstra til karamellisering
- 9 eggeplommer
- 1 1/2 spiseskjeer frossen appelsinjuicekoncentrat
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 300 grader Fahrenheit.
- 2Varm opp kremfløte og sukker i et vannbad til sukkeret er oppløst. Tilsett eggeplommer og appelsinjuicekoncentrat. Rør godt for å blande. Fyll i ønskede former og stek i vannbad i ovnen i omtrent 1 til 1 ½ time, til kjernetemperaturen på crème brûléen er 170 grader Fahrenheit. Avkjøl over natten. Strø sukker på toppen og bruk en gassbrenner eller forsiktig grill til sukkeret er karamellisert.