Gullbørstede sjokoladblad

Gullbørstede sjokoladblad

Lær hvordan du lager elegante sjokoladeblader med gullpenn. Perfekt som pynt til kaker og desserter. Enkel, rask og imponerende!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 8 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
  • 15 friske kamelia- eller sitronblader, tørket av med fuktige papirhåndklær og klappet tørre
  • Liten kunstnerbørste*
  • 1 2-grams beholder med gullstøv*
  • *Kunstnerbørste og gullstøv, som selges som Old Gold eller Super Gold Luster Dust, finnes i kake- og godteributikker.

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk en liten bakeplate med aluminiumsfolie. Rør sjokoladen i toppen av et dobbelkoker over knapt småkokende vann til den er smeltet og glatt. Fjern fra varmen. Bruk en kakespade eller pensel, og påfør forsiktig et tykt lag med smeltet sjokolade på de tydelige årene på kameliablader. Bruk fingertuppene til å tørke bort eventuelt sjokoladekryss fra kantene. Legg bladene på den forberedte bakeplaten. Frys bladene til de er faste, ca. 10 minutter. Pakk forsiktig kameliabladene ut av sjokoladebladene. Sett sjokoladebladene tilbake på bakeplaten; frys i minst 10 minutter. Dypp kunstnerbørsten i gullstøv; børst rikelig over noen av bladene. Dekk til og frys. (Kan forberedes 3 dager i forveien.) Pynt kaken med bladene på en dekorativ måte og server.
  2. 2Dekk en liten bakeplate med aluminiumsfolie. Rør sjokoladen i toppen av et dobbelkoker over knapt småkokende vann til den er smeltet og glatt. Fjern fra varmen. Bruk en kakespade eller pensel, og påfør forsiktig et tykt lag med smeltet sjokolade på de tydelige årene på kameliablader. Bruk fingertuppene til å tørke bort eventuelt sjokoladekryss fra kantene. Legg bladene på den forberedte bakeplaten. Frys bladene til de er faste, ca. 10 minutter.
  3. 3Pakk forsiktig kameliabladene ut av sjokoladebladene. Sett sjokoladebladene tilbake på bakeplaten; frys i minst 10 minutter. Dypp kunstnerbørsten i gullstøv; børst rikelig over noen av bladene. Dekk til og frys. (Kan forberedes 3 dager i forveien.) Pynt kaken med bladene på en dekorativ måte og server.