
Mais grillet i skallet med smør av ovnsbakt rød paprika
Lær hvordan du lager smakfull grillet mais i skjell med kremet rød paprika smør. En perfekt sommerrett med enkel tilberedning og deilige smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 ører mais, uhaspet
- 2. Rød paprika Smør, oppskrift følger
- 3. 2 røde paprikaer
- 4. 450 gram smør, romtemperert
- 5. 1/4 kopp basilikumblader
- 6. 2 spiseskjeer limesaft
- 7. Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Det er en vanlig misforståelse at mais må bløtlegges i vann eller pakkes inn i aluminiumsfolie før den kokes på grillen. Tull og tøys. Alt du trenger å gjøre er å skrelle av det overflødige bladverket (og la maiskolben være igjen med 2 eller 3 lag av bladet intakt) og dra av silken. Deretter plasserer du maisen på den varmeste delen av grillen og snurrer den 1/4 omdreining hver 2. til 3. minutt, etter hvert som bladverket begynner å bli svartbrent. Når hele bladverket begynner å ligne svart karbon, tar du den av grillen. Skrell av det svarte bladverket og server med Rød Paprika Smør.
- 2F.V.I. forårsaker varmen fra grillen at de naturlige sukkerartene i maisen karamelliserer seg, og noen av kornene blir brune. Jo mer brent, desto søtere blir maisen.
- 3Rødpaprikene stekes hele over kullgrill eller under en ovnsgrill, og snur dem til de er helt svarte. Ta dem av grillen og legg dem umiddelbart i en papirpose. Lukk posen og la den ligge i 10 minutter. Skrell av den svarte skinnet og kast det. Skjær paprikaene opp og fjern membraner og frø.
- 4I en food processor, kjør smøret, paprikaene, basilikum, sitronsaft, salt og pepper til en jevn puré.
- 5Del smøret i 4 like deler, legg hver porsjon på aluminiumsfolie, vokspapir eller plastfolie, og rull det til en smørstang med omtrent 3 cm i diameter. Sett det tilbake i kjøleskapet til smøret har stivnet. For å servere, fjern fra folien og skjær i 0,5 cm tykke skiver. Smør med smak kan oppbevares i kjøleskapet i opptil én uke eller fryses i én måned. Det er utmerket på burgere, kalvekjøttkoteletter, biffer, stekte poteter eller på ristet, sprøtt brød.