Mais grillet i skallet med smør av ovnsbakt rød paprika

Mais grillet i skallet med smør av ovnsbakt rød paprika

Lær hvordan du lager smakfull grillet mais i skjell med kremet rød paprika smør. En perfekt sommerrett med enkel tilberedning og deilige smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 ører mais, uhaspet
  • 2. Rød paprika Smør, oppskrift følger
  • 3. 2 røde paprikaer
  • 4. 450 gram smør, romtemperert
  • 5. 1/4 kopp basilikumblader
  • 6. 2 spiseskjeer limesaft
  • 7. Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Det er en vanlig misforståelse at mais må bløtlegges i vann eller pakkes inn i aluminiumsfolie før den kokes på grillen. Tull og tøys. Alt du trenger å gjøre er å skrelle av det overflødige bladverket (og la maiskolben være igjen med 2 eller 3 lag av bladet intakt) og dra av silken. Deretter plasserer du maisen på den varmeste delen av grillen og snurrer den 1/4 omdreining hver 2. til 3. minutt, etter hvert som bladverket begynner å bli svartbrent. Når hele bladverket begynner å ligne svart karbon, tar du den av grillen. Skrell av det svarte bladverket og server med Rød Paprika Smør.
  2. 2F.V.I. forårsaker varmen fra grillen at de naturlige sukkerartene i maisen karamelliserer seg, og noen av kornene blir brune. Jo mer brent, desto søtere blir maisen.
  3. 3Rødpaprikene stekes hele over kullgrill eller under en ovnsgrill, og snur dem til de er helt svarte. Ta dem av grillen og legg dem umiddelbart i en papirpose. Lukk posen og la den ligge i 10 minutter. Skrell av den svarte skinnet og kast det. Skjær paprikaene opp og fjern membraner og frø.
  4. 4I en food processor, kjør smøret, paprikaene, basilikum, sitronsaft, salt og pepper til en jevn puré.
  5. 5Del smøret i 4 like deler, legg hver porsjon på aluminiumsfolie, vokspapir eller plastfolie, og rull det til en smørstang med omtrent 3 cm i diameter. Sett det tilbake i kjøleskapet til smøret har stivnet. For å servere, fjern fra folien og skjær i 0,5 cm tykke skiver. Smør med smak kan oppbevares i kjøleskapet i opptil én uke eller fryses i én måned. Det er utmerket på burgere, kalvekjøttkoteletter, biffer, stekte poteter eller på ristet, sprøtt brød.