Popovers med ferskenmarmelade

Popovers med ferskenmarmelade

oppskrift på luftige popovers fylt med søt og kremet ferskenmør - perfekt for sommerfrokosten eller som en lett dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 2 egg
  • 1 kopp melk
  • 1 kopp mel
  • 1/4 teskje salt
  • 1 spiseskje sukker
  • 2 spiseskjeer smør, smeltet
  • Fersken-smør (oppskrift følger)
  • 1/2 kopp oppkuttede fersk eller frosne ferskener
  • 1 spiseskje appelsinjuice
  • 1 spiseskje sukker
  • 1/2 pund saltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle visper du sammen egg og melk. Tilsett melet, saltet og sukkeret, og visp godt for å blande det hele. Rør inn det smeltede smøret. Smør godt inn to mini-muffinsformer eller én popoverform. Fyll koppene til halvfull med røre. Stek ved 230°C i 10 minutter, deretter senk ovnen til 175°C og stek i ytterligere 10 til 15 minutter til de er puffet opp og gyldne. De vil være hul i midten.
  2. 2Peach Smør: I en liten kjele bringer du fersken, appelsinjuice og sukker til kokepunktet. Skru ned varmen og la det småkoke til fersken er møre og har kokt ned til en syltelignende konsistens. La det avkjøle. I en bolle, bruk en tresleiv til å blande smøret med de kokte ferskenene, og lage et "konsentrat" av smør. La det stå i en keramikkboks til det skal brukes, og la det mykne litt før servering.