Vingeleé

Vingeleé

Lær hvordan du lager en deilig vin jelly, en perfekt dessert for vinelskere. En enkel og smakfull oppskrift som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 ½ kopper vin
  • ½ kopp fersk sitronsaft
  • 1 (2 unse) pakke tørr pektin
  • 4 ½ kopper hvitt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Bland vin, sitronsaft og pektin i en stor kjele. Kok opp under omrøring ofte. Tilsett sukker, og rør til det er oppløst. Kok opp igjen, og la det koke kraftig i ett minutt under konstant omrøring. Ta kjelen av varmen. Skum av eventuelt skum på toppen.
  2. 2Hell den varme geléen over i varme, steriliserte glass, og la det være 1/2 tomme luftrom øverst. Skru på de to delene av lokket godt. Behandle glassene i 5 minutter i et kokende vannbad.