Italienske grillkoteletter med svinekjøtt
Oppdag hvordan du lager saftige italienske BBQ svinekoteletter med smakfulle krydder og enkel tilberedning. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp balsamicoeddik
- 1/2 kopp ketchup
- 1/4 kopp brunt sukker
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 4 (170 gram) svinekoteletter av svinestykke
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Rør sammen balsamicoeddik, ketchup, brunt sukker, hvitløk, Worcestershire-saus, Dijon-sennep, 1/2 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper i en kjele over middels lav varme; kok sausen opp under omrøring og la den småkoke i 20 minutter. Ta kjelen av varmen og la sausen stå i 5 minutter.
- 2Forvarm en utendørsgrill til middels varme og pensle risten lett med olje.
- 3Krydre begge sider av svinekotelettene med salt og svart pepper. Pensle kotelettene med sausen fra kjelen.
- 4Stek svinekotelettene på den forvarmede grillen til kjøttet ikke lenger er rosa i midten, ca. 5 minutter på hver side. En øyemåltermometer som settes inn i midten skal vise 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit). Ta kotelettene av grillen og la dem hvile i 3 minutter før servering, med resten av sausen ved siden av.