Hello Fresh Mobile Banner
Dobbel polenta med maiskorn

Dobbel polenta med maiskorn

Lær hvordan du lager double corn polenta, en deilig og kremet rett med to typer mais. Perfekt som hovedrett eller tilbehør, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 moden tomat
  • 2. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 3. Grovt salt
  • 4. 2 kopper vann
  • 5. 1/2 kopp kremfløte
  • 6. 1 ss usaltet smør
  • 7. 1/2 kopp polenta (middels malt)
  • 8. 3/4 kopp ferske kokte maiskjerner
  • 9. 1/3 kopp løst pakket ferske urter, som persille, timian, gressløk og basilikum, grovhakket
  • 10. 1/3 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano
  • 11. 2 store ferske basilikumblader, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær kjernen ut av tomaten, hakk den grovt, og bland den i en liten bolle med olivenoljen. Krydre med salt; sett til side.
  2. 22. Kok opp vann og fløte i en middels stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett smør og salt etter smak. Rør for å smelte smøret. Mens du visper kontinuerlig, hell i polentaen i en jevn, langsom strøm. Fortsett å vispe til alle klumpene er borte. Skru ned varmen til lav og la det småkoke forsiktig, mens du rører konstant med en tresleiv, til polentaen er tykk og kremete, ca. 20 minutter.
  3. 33. Vend inn mais, urter og Parmigiano-Reggiano. Fordel blandingen i to oppvarmede skåler. Topp med tomatene og eventuelle safter. Riv basilikumbladene i små biter og strø over; server umiddelbart.