
Matzo ball-suppe og kyllingsalat
Oppdag deilige oppskrifter på matzo ball soup og kyllingsalat. Perfekte retter for en smakfull middag eller lunsj, enkle å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 hel kosherkylling eller 6 doble kyllingbryst
- 2. 3 hele gulrøtter
- 3. 4 selleristenger (stenger og topper)
- 4. 2 hele løk
- 5. 1/2 kopp persille
- 6. 1 pastinakk
- 7. 4 kvister dill
- 8. Salt og pepper
- 9. 3 store egg
- 10. 2 spiseskjeer kyllingfett eller olje
- 11. 1/2 kopp matzamelet
- 12. 1 teskje salt
- 13. 2 spiseskjeer kraft (fra ovennevnte) eller vann
- 14. Kokt kylling fra suppen (hel kylling i biter)
- 15. 3 hardkokte egg
- 16. 1/2 kopp majones
- 17. Hvitløkspulver
- 18. Salt og pepper
- 19. Ristede skivede mandler, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. Til suppen: Del hele kyllingen i kvarter eller brystene i to deler. Legg kyllingen i en stor kjele og fyll opp med vann til det dekker kyllingen. Kok opp vannet. Skum av eventuelt skum på toppen. Tilsett grønnsaker og krydder. Skru ned varmen og la det småkoke i omtrent 1 ½ time, eller til kyllingen er mør.
- 22. Til matzabollene: Skill eggeplommene fra eggehvitene og bland eggeplommene med kyllingfett (eller olje). Bland matzamel, salt og kraft sammen. Pisk eggehvitene til myke topper. Bland eggeplommene og matzablandingen. Vend forsiktig inn eggehvitene i blandingen og sett i kjøleskapet i 40 minutter. Ta ut av kjøleskapet og form til rause spiseskjeer med deig. Kok opp saltet vann og la bollene trekke i ca. 40 minutter.
- 33. Sil suppen, og husk å ta ut kyllingen (til kyllingsalaten) og gulrøttene. Legg matzabollene i den silte suppen. Server matzabollene i suppen med gulrøttene.
- 44. Til kyllingsalaten: Bland kylling, egg og majones. Mengden majones kan variere avhengig av hvor mye kylling det er. Krydre med hvitløkskrydder, salt og pepper etter smak. Hvitløkskrydderet er nøkkelen til at den smaker så godt. Topp med ristet, skivet mandel (valgfritt).