
Lett kylling Caesar-salat
Lær hvordan du lager en lett og deilig chicken caesar salad. Perfekt for en sunn lunsj eller middag, enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper terte, daggammelt, crusty brød i terninger (helst fullkornsbrød)
- 2. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3. 1/2 kopp fettfri naturell gresk yoghurt
- 4. 1 kopp revet parmesanost (ca. 50 gram)
- 5. 1 liten hvitløksfedd
- 6. 2 ansjossfiléter
- 7. Saften av 1 sitron
- 8. 1 teskje dijonsennep
- 9. 450 gram skinn- og benfri kyllingbryst
- 10. Kosher-salt
- 11. 2 romainesalat-hjerter, hakket
- 12. Nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 11. Lag krutongene: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Vend brødterningene i en stor bolle med 1 spiseskje olivenolje. Fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er sprø, og vend dem halvveis gjennom, omtrent 20 minutter. I mellomtiden lager du dressingen: Mos yoghurt, 2 spiseskjeer parmesan, hvitløk, ansjos, sitronsaft, sennep og 2 spiseskjeer vann i en liten food processor eller en blender. Bank kyllingen mellom to stykker plastfolie med en tung stekepanne til den er 1/2 tomme tykk. Pensle et stekebrett med kanthøyde med den resterende spiseskjeen olivenolje; legg på kyllingen og krydre med salt. Pensle jevnt med 1 spiseskje av dressingen og dryss over 2 spiseskjeer parmesan. Grill uten å røre, til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 5 minutter. Overfør til en skjærefjøl. Vend salat, krutonger, resten av dressingen og 3/4 kopp parmesan i en stor bolle. Skjær kyllingen i tynne skiver. Fordel salaten i skåler, topp med kylling og krydre med pepper.
- 22. Fotograf: Christopher Testani