
Bakt sole med sitron og sautert schweizerkål
oppskrift på bakt sole med deilig sautert schweizerkål, perfekt som en lett og smakfull hovedrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 skiver ferskt hvitt brød, skorpene fjernet og brødet delt i fire
- 2. 1 teskje sitronskall
- 3. 1/4 kopp valnøtt-halvdelinger
- 4. 1/4 kopp revet Parmesan
- 5. 2 spiseskjeer olivenolje
- 6. 4 steinbittfileter, skylt og tørket
- 7. Salt og nykvernet svart pepper
- 8. 4 spiseskjeer smør, pluss litt ekstra til gratengen
- 9. 1/4 kopp sitronsaft
- 10. 3 spiseskjeer kapers
- 11. 2 spiseskjeer olivenolje
- 12. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 13. 2 bunt med sveitserkål, blader fjernet og hakket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. I en foodprocessor, kombiner brød, sitronskall, valnøtter og ost. Pulsér til nesten jevn tekstur. Fortsett å pulsere mens du heller i olivenoljen. Sett til side.
- 33. Krydre fisken med salt og pepper. Legg fire fileter i ett lag i en smurt ildfast form på 23 x 30 cm. I en liten kjele, smelt 4 spiseskjeer smør og tilsett sitronsaft og kapers. Hell smørblandingen over fisken, og strø over brødsmuler. Stek uten lokk i 15 til 20 minutter.
- 44. I mellomtiden, tilsett olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. La oljen trekke med finhakket hvitløk, før du tilsetter grønnkål og steker til den faller sammen, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Server varm med sole.