Hello Fresh Mobile Banner
Chipotle-grillede reker

Chipotle-grillede reker

Lær hvordan du lager smakfull chipotle grillet reker med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrillen eller en rask middagsløsning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund (ca. 404 gram) store reker, skrellet og renset
  • 2. 1 liten boks chipotle-chili i adobo, uten stilk og renset
  • 3. 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 4. 1/2 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser reker i en stor bolle. Legg chili i en blender eller food processor utstyrt med metallblad og kjør til puré. Med motoren i gang, drypp i olje til en kremet emulsjon dannes. Hell over rekene i bollen og bland godt slik at rekene blir dekket. Dekk bollen og sett den i kjøleskapet i 12 timer. Bløtlegg 12 bambusspyd i vann i 30 minutter. Forvarm grill til middels høy varme.
  2. 2Legg 6 til 7 reker på skjærebrettet foran deg, plassert tett sammen og flatt, med halene alle vendt i én retning og hodene i den andre. Hold rekene flate med håndflaten, og stikk inn ett bambusspyd en tredjedel av veien fra den ene enden. Sett inn et annet spyd parallelt med det første, en tredjedel av veien fra den andre enden, slik at du får en flat gruppe av reker som er lett å vende. Gjør det samme med de resterende rekene og spydene, slik at du får totalt 6 spyd. Krydre hver side av rekene med pepper (marinaden er allerede saltet). Pensle grillen godt og tørk av med en oljet papirserviett. Legg rekespydene på grillen og stek i 12 minutter på hver side, til de er ferdige. Rekene i midten skal være akkurat ugjennomsiktige. Ta av grillen og server.