Hello Fresh Mobile Banner
Saganaki

Saganaki

oppskrift på saganaki, en klassisk gresk ostefritering som er perfekt som forrett eller snack. enkel å lage og utrolig smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3 skiver hard, gresk geit- og sauerkesam, 2 tommer ganger 2 tommer, 1/4 til 1/2 tomme tykke
  • 2. Mel til panering
  • 3. Olivenolje til steking
  • 4. 2 spiseskjeer ouzo
  • 5. 1 sitron, delt i to
  • 6. *Vlahotyri (geit- og sauerkesam) eller Kefalograviera

Fremgangsmåte

  1. 11. Dypp osteskivene i kaldt vann, og la dem deretter ligge lett i vannet.
  2. 22. Varm opp ¼ tomme olivenolje i en vid panne til den begynner å ryke. Stek osteskivene i 30 til 40 sekunder på hver side til de er gylne. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir. Varm ouzo over svak varme. Legg osteskivene i en støpejernsserveringsfat, hell ouzo over og, hold deg på avstand, tent på ouzoen.
  3. 33. La det brenne kort, og slukk deretter flammen med en skvis fersk sitronjuice. Server umiddelbart.
  4. 44. Anbefalt drikke: Kourtakis Retsina fra Attica.