Hello Fresh Mobile Banner
Hummerbuljong

Hummerbuljong

Lær hvordan du lager en rik og smakfull lobster stock med vår enkle oppskrift. Perfekt som base for supper og sauser. Enkelt og godt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 (1 ½ pund) hummer eller 4 pund kreps
  • 2. 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør
  • 3. ¼ kopp olivenolje
  • 4. 2 mellomstore løk, finhakket
  • 5. 2 gulrøtter, skrelte og hakkede
  • 6. 2 selleristilker, skrelte og hakkede
  • 7. 1 ½ teskje salt
  • 8. 2 kopper tørr hvitvin
  • 9. 1 kopp Madeira
  • 10. 5 kopper fiskekraft, muslingjuice eller vann
  • 11. 3 kopper tomatjuice
  • 12. 1 hvitløksfedd, med skallet på, delt i to horisontalt
  • 13. ½ bunt fersk persille, med stilker
  • 14. 1 spiseskje svarte pepperkorn
  • 15. 2 laurbærblader
  • 16. 1 ½ teskje tørket estragon
  • 17. 1 teskje tørket timian
  • 18. ½ teskje cayennepepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med vann til det koker kraftig, tilsett hummerne, og kok på høy varme til de er ferdige, omtrent 10 minutter. Overfør dem til en bolle med isvann for å avkjøle, fjern deretter og sett til side hale- og klørkjøttet til senere bruk. Gjør denne rotete jobben over en bolle for å fange opp saftene. Knus skjellene, som skal brukes som base for kraften, med en klubbe eller hammer, og kjør deretter så fint som mulig med de reserverte saftene i en food processor.
  2. 22. Smelt smør og olje i en stor gryte over middels høy varme. Kok opp løk, gulrøtter, selleri og salt til de er gylne, ca. 10 minutter. Rør inn de knuste skjellene, hvitvin og Madeira. Skru opp varmen til høy og kok til væsken er redusert til halvparten.
  3. 33. Tilsett kamsjelljuice og tomatjuice. Kok opp og skum forsiktig av eventuelt skum som stiger til overflaten, og kast det. Tilsett de resterende ingrediensene og la det småkoke uten lokk i 1 time og 15 minutter.
  4. 44. Sil gjennom en fin sil og oppbevar i kjøleskap i opptil 2 dager eller frys ned på ubestemt tid.