Hello Fresh Mobile Banner
Puttanesca med tunfisk, polpette og penne

Puttanesca med tunfisk, polpette og penne

oppskrift på puttanesca med tunfisk polpette og penne - en smakfull og enkel italiensk rett perfekt for en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund penne (anbefalt: Barilla eller de Cecco fin)
  • 2. Salt
  • 3. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss litt mer til tunfisken
  • 4. 5 til 6 ansjoser, på glass med rød pepper; hvis de er uten tilsetninger, tilsett 1 teskje rød pepperflak
  • 5. 4 store hvitløksfedd, revet eller finhakket
  • 6. 1 (28 unse) boks med tomater (anbefalt: San Marzano)
  • 7. 1 kopp kylling- eller sjømatbuljong
  • 8. Nykvernet svart pepper
  • 9. Noen spiseskjeer kapers, drenert
  • 10. En håndfull uten stein svarte oliven, olivenkurert eller kalamata, hakket
  • 11. 1 pund tunfisksteak
  • 12. 1 stort egg
  • 13. 1/2 kopp brødsmuler
  • 14. En håndfull flatbladpersille, finhakket
  • 15. 1/2 kopp basilikumblader, revet

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Kok opp en stor kjele med saltet vann på høy varme. Tilsett pasta og kok til den er al dente. Sil av vannet og hold varm.
  3. 33. Varm opp ekstra virgin olivenolje i en stor stekepanne på middels varme, tilsett ansjos og rør inn i oljen til de er smeltet. Tilsett hvitløk, skru ned varmen til lav og la det surre i et par minutter. Rør inn tomatene og knus dem opp, deretter tilsett kraft. Krydre med litt svart pepper, tilsett kapers og oliven, og la det småkoke i noen minutter.
  4. 44. Mens sausen småkoker, skjær tunfisk i biter og kjør den i en food processor til en grov blanding. Pulsér inn egg, brødsmuler og persille, og krydre med litt salt og svart pepper. Ta tunfiskblandingen ut av food processoren og legg den i en bolle. Tilsett en liten skvett olivenolje og rør godt sammen. (Oljen vil forhindre at blandingen kleber seg til hendene når du former små kuler.) Form tunfiskblandingen til små kuler og legg dem i sausen. Dekk til gryten og la tunfiskballene småkoke i sausen i omtrent 4 til 5 minutter.
  5. 55. Legg pastaen i en serveringsskål. Tilsett tunfisk og saus, vend forsiktig slik at pastaen dekkes, og pynt med revet basilikum.