
Fire lykke-boller
Lær hvordan du lager deilige fire happiness meatballs med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer sesamfrø
- 2. 450 gram kjøttdeig av storfe
- 3. 170 gram kinesisk pølse (Lop Cheong), grovhakket
- 4. 1/3 kopp finhakket jicama
- 5. 1/4 kopp maisstivelse
- 6. 2 spiseskjeer hoisinsaus
- 7. 2 spiseskjeer kinesisk risvin eller tørr sherry
- 8. 1 spiseskje finhakket ingefær
- 9. 1 spiseskje soyasaus
- 10. 1 spiseskje revet tangerineskall
- 11. 2 teskjeer sesamolje
- 12. 3 spiseskjeer sitronsaft
- 13. 2 spiseskjeer brunt sukker
- 14. 1 spiseskje matolje
Fremgangsmåte
- 1Plasser sesamfrø i en liten stekepanne over middels varme; kok, rist pannen ofte, til de er lett brune, 3 til 4 minutter. Fjern umiddelbart fra pannen for å avkjøle. Bland kjøttboller med ingrediensene i en middels stor bolle; bland godt. Form blandingen til 1-tommers store kuler. Bland glasurens ingredienser i en liten bolle. Varm opp en bred non-stick stekepanne over middels høy varme til den er varm. Tilsett olje, og sirkuler for å dekke sidene. Legg kjøttbollene i pannen og kok, snu av og til, til de er brune på alle sider og kjøttet ikke lenger er rosa i midten, 6 til 8 minutter (test ved å kutte). La oljen renne av pannen. Hell glasuren over kjøttbollene; kok over høy varme til de er pent glasert, ca. 2 minutter. Overfør til et serveringsfat og dryss med sesamfrø.