Fire lykke-boller

Fire lykke-boller

Lær hvordan du lager deilige fire happiness meatballs med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer sesamfrø
  • 2. 450 gram kjøttdeig av storfe
  • 3. 170 gram kinesisk pølse (Lop Cheong), grovhakket
  • 4. 1/3 kopp finhakket jicama
  • 5. 1/4 kopp maisstivelse
  • 6. 2 spiseskjeer hoisinsaus
  • 7. 2 spiseskjeer kinesisk risvin eller tørr sherry
  • 8. 1 spiseskje finhakket ingefær
  • 9. 1 spiseskje soyasaus
  • 10. 1 spiseskje revet tangerineskall
  • 11. 2 teskjeer sesamolje
  • 12. 3 spiseskjeer sitronsaft
  • 13. 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 14. 1 spiseskje matolje

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser sesamfrø i en liten stekepanne over middels varme; kok, rist pannen ofte, til de er lett brune, 3 til 4 minutter. Fjern umiddelbart fra pannen for å avkjøle. Bland kjøttboller med ingrediensene i en middels stor bolle; bland godt. Form blandingen til 1-tommers store kuler. Bland glasurens ingredienser i en liten bolle. Varm opp en bred non-stick stekepanne over middels høy varme til den er varm. Tilsett olje, og sirkuler for å dekke sidene. Legg kjøttbollene i pannen og kok, snu av og til, til de er brune på alle sider og kjøttet ikke lenger er rosa i midten, 6 til 8 minutter (test ved å kutte). La oljen renne av pannen. Hell glasuren over kjøttbollene; kok over høy varme til de er pent glasert, ca. 2 minutter. Overfør til et serveringsfat og dryss med sesamfrø.