
3-pepperkorn-bison med Tennessee whiskey-saus
Lær hvordan du lager en smakfull 3-peppercorn bison med tennessee whiskey saus. En spennende hovedrett med kraftige smaker, perfekt for middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 (225 gram) bisonsteaks av sirloin, godt trimmet
- 2. 1/4 kopp olivenolje
- 3. 1/2 kopp blandede pepperkorn, svarte, grønne og rosa, grovt knust
- 4. 2 spiseskjeer kosher-salt
- 5. 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 6. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 7. 2 spiseskjeer smør
- 8. 1 kopp Tennessee Whiskey (Anbefalt: Jack Daniel’s)
- 9. 1 kopp kalvefond
- 10. 1/2 kopp fløte
- 11. Salt
- 12. Pepper
Fremgangsmåte
- 11. En time før koking, gni inn biffene med olje og krydre rikelig med pepperblanding og salt. Grill eller stek dem på høy varme til ønsket stekegrad, ca. 4 minutter på hver side for medium rå.
- 22. Til sausen: Surr sjalottløk og hvitløk i smør i en tykkbunnet kjele på middels varme. Tilsett whiskey og la det redusere til halvparten. Ha i kraft og fløte, og la det småkoke i 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.