Søt og krydret svinekjøtt- og napa-kålwok med krydrede nudler

Søt og krydret svinekjøtt- og napa-kålwok med krydrede nudler

Lær hvordan du lager en smakfull sweet and spicy pork and Napa cabbage stir-fry med krydrede nudler. Perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 12 unse tørre kinesiske nudler
  • 2. 3 spiseskjeer soyasaus
  • 3. 3/4 kopp søt chilisaus
  • 4. 1/2 teskje hvitløkspulver
  • 5. 1/4 teskje malt ingefær
  • 6. 3 spiseskjeer sesamolje
  • 7. 1/2 kopp soyasaus
  • 8. 1/2 teskje hvitløkspulver
  • 9. 1 (450 gram) svinefilet, skåret i 5 cm lange strimler
  • 10. 2 spiseskjeer matolje
  • 11. 2 løk, skåret i biter
  • 12. 1/8 teskje knuste rød pepperflak
  • 13. 3 spiseskjeer søt chilisaus
  • 14. 3 kopper hakket napa-kål
  • 15. 3/4 kopp skivet selleri
  • 16. 1 kopp skivet gulrot
  • 17. 3 røde paprika, hakket
  • 18. 2 teskjeer maisstivelse
  • 19. 1/4 kopp kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Fyll en stor kjele med lettsaltet vann og kok opp over høy varme. Når vannet koker, rør inn de kinesiske nudlene, og la det koke opp igjen. Kok pastaen uten lokk, og rør av og til, til den er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 5 minutter. Sil av vannet i en sil som er plassert i vasken.
  2. 22. Visp sammen de 3 spiseskjeene soyasaus, 3/4 kopp søt chilisaus, 1/2 teskje hvitløkspulver, ingefær og sesamolje i en stor bolle; tilsett de avsilte kinesiske nudlene og vend godt slik at de blir dekket av sausen; sett til side.
  3. 33. Visp sammen den 1/2 koppen soyasaus og 1/2 teskje hvitløkspulver i en stor bolle; tilsett svinekjøttet og vend godt slik at det blir dekket av marinaden. La det marinere i 5 minutter.
  4. 44. Varm opp kokende olje i en wok eller en stor, dyp stekepanne over middels høy varme. Tilsett svinekjøttet, løk og rød pepperflak i oljen; kok til svinekjøttet er gjennomstekt og har fått fin farge. Rør inn de 3 spiseskjeene søt chilisaus, napa-kål, selleri, gulrøtter og paprika; kok og rør til grønnsakene er gjennomvarme, ca. 5 minutter. Visp sammen maisstivelse og vann, og tilsett i wokken, og rør til blandingen tykner. Server wokretten over nudlene.