
Kjøttboller
Lær hvordan du lager deilige kjøttboller med denne enkle oppskriften. Perfekt til middag eller fest, med smakfulle krydder og saftig kjøtt. Enkel å lage for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund kjøttdeig av toppsirloin
- 3/4 pund kjøttdeig av svin
- 3/4 pund kjøttdeig av kalv
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 fedd hvitløk, presset
- 1/2 teskje grovt salt
- 1/4 teskje nykvernet pepper
- 1/2 kopp ferskrevet Pecorino Romano
- 2 spiseskjeer finhakket flatbladpersille
- 3 store egg, lett pisket
- 1 skive italiensk brød, bløtlagt i vann
- 3/4 kopp usaltet tørr brødsmuler
- 1/2 kopp lett olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Legg et bakepapir på et stekebrett; sett til side.
- 2I en stor bolle, bland sammen ytrefilet, svinekjøtt, kalv, olivenolje, hvitløk, salt og pepper. Tilsett ost, persille og egg. Klem vannet ut av brødet. Riv det i små biter og ha det i kjøttblandingen. Tilsett 3/4 kopp brødsmuler; rør godt for å blande.
- 3Med fuktede hender, form 1/4 kopp av blandingen til en ball. Gjenta med resten av blandingen.
- 4Varm opp lett olivenolje i en stor non-stick panne over middels høy varme. Når oljen er veldig varm, legg kjøttbollene i ett lag. Stek til de er gyldne overalt, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til det forberedte stekebrettet for å renne av.