Sitron- og sennepsmarinert stekt rødspette

Sitron- og sennepsmarinert stekt rødspette

Lær hvordan du lager en deilig broiled flyndre med sitron og sennep. En enkel og smakfull rett perfekt for sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 4 teskjeer Dijon-sennep
  • 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
  • 2 teskjeer revet sitronskall
  • Vegetabilsk olje
  • 8 flyndrefileter (hver på 113 gram)
  • Kløverspirer, til pynt
  • 2 sitroner, i båter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser smøret i en liten bolle og bland det med sennep, persille og sitronzest. Sett til side.
  2. 2Plasser ovn- eller grillristen 10 cm fra varmen. Forvarm grillen. Legg to bakeplater med aluminiumsfolie. Pensle folien lett med olje.
  3. 3Fordel fire flyndrefileter jevnt på hver av bakeplatene.
  4. 4Smør omtrent 1 1/2 teskje av smørblandingen over hver fiskefilet. Grill i 4 til 5 minutter, eller til fisken er lett brunet på toppen og akkurat gjennomkokt. Ikke overkok.
  5. 5Server umiddelbart, pyntet med en liten mengde kløverspirer og en sitronkvart.