
Sitron- og sennepsmarinert stekt rødspette
Lær hvordan du lager en deilig broiled flyndre med sitron og sennep. En enkel og smakfull rett perfekt for sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 4 teskjeer Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
- 2 teskjeer revet sitronskall
- Vegetabilsk olje
- 8 flyndrefileter (hver på 113 gram)
- Kløverspirer, til pynt
- 2 sitroner, i båter, til servering
Fremgangsmåte
- 1Plasser smøret i en liten bolle og bland det med sennep, persille og sitronzest. Sett til side.
- 2Plasser ovn- eller grillristen 10 cm fra varmen. Forvarm grillen. Legg to bakeplater med aluminiumsfolie. Pensle folien lett med olje.
- 3Fordel fire flyndrefileter jevnt på hver av bakeplatene.
- 4Smør omtrent 1 1/2 teskje av smørblandingen over hver fiskefilet. Grill i 4 til 5 minutter, eller til fisken er lett brunet på toppen og akkurat gjennomkokt. Ikke overkok.
- 5Server umiddelbart, pyntet med en liten mengde kløverspirer og en sitronkvart.