Svartcod med sopp og sanshoppper

Svartcod med sopp og sanshoppper

Lær å lage en smakfull svart cod med sopp og sansho pepper. En elegant og enkel rett som imponerer dine gjester. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp vann
  • 6 spiseskjeer redusert-salt soyasaus
  • 2 spiseskjeer mirin (japansk søt risvin)
  • 1/8 teskje malt sanshopepper (noen ganger merket «sansyo»), pluss litt til å drysse, eller 1 teskje hele Sichuan-pepperkorn
  • 1 sjalottløk, skivet
  • 3 hvitløksfedd, tynne skiver, delt i to
  • 2 teskjeer vegetabilsk olje
  • 200 gram ferske enoki-sopp, kuttet i 8 cm lange stykker og den spongy basen fjernet
  • 140 gram ferske shimeji-sopp (noen ganger kalt bøk-sopp), den spongy basen fjernet
  • 6 (170 grams) stykker svart torskefilet med skinn
  • 1 teskje vegetabilsk olje
  • Tynne skiver av vårløkgrønnsaker

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kraft: Kok opp vann, soyasaus, mirin, sanshovei, sjalottløk og en tredjedel av hvitløken i en tykk kjele på 1 til 2 liter, og la det småkoke i 5 minutter. La kraften stå av varmen i 10 minutter. Kok resten av hvitløken i olje i en tykk stekepanne på 25 cm over middels varme, og rør til den akkurat blir gyllen. Tilsett alle soppene og kok, og rør av og til, til de er møre, ca. 3 minutter. Sil kraften gjennom en finmasket sikt over soppsuppen, og kast oppbunnsrestene. La det småkoke i 1 minutt.
  2. 2Kok opp vann, soyasaus, mirin, sanshovei, sjalottløk og en tredjedel av hvitløken i en tykk kjele på 1 til 2 liter, og la det småkoke i 5 minutter. La kraften stå av varmen i 10 minutter.
  3. 3Kok resten av hvitløken i olje i en tykk stekepanne på 25 cm over middels varme, og rør til den akkurat blir gyllen. Tilsett alle soppene og kok, og rør av og til, til de er møre, ca. 3 minutter.
  4. 4Sil kraften gjennom en finmasket sikt over soppsuppen, og kast oppbunnsrestene. La det småkoke i 1 minutt.
  5. 5Sauté fisk: Tørk fisken godt med kjøkkenpapir og krydre med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Varm opp olje i en stor, tykk, non-stick stekepanne på 30 cm over middels høy varme til den er varm, og stek fisken med skinnsiden ned, og snu den én gang, til den er gyllen, akkurat begynner å flake, og er gjennomkokt, ca. 10 minutter. Overfør fisken til dype skåler. Varm opp kraften igjen og fordel den i skålene, og dryss lett med mer sanshovei (hvis du bruker).
  6. 6Tørk fisken godt med kjøkkenpapir og krydre med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Varm opp olje i en stor, tykk, non-stick stekepanne på 30 cm over middels høy varme til den er varm, og stek fisken med skinnsiden ned, og snu den én gang, til den er gyllen, akkurat begynner å flake, og er gjennomkokt, ca. 10 minutter.
  7. 7Overfør fisken til dype skåler. Varm opp kraften igjen og fordel den i skålene, og dryss lett med mer sanshovei (hvis du bruker).