Pita-pizzaer
Lær hvordan du lager deilige pita pizzas hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask kveldsmat eller sunn lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 mellomstore tomater
- 2. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til pensling og drypping
- 3. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 4. 3 kopper babyruccola
- 5. 1/2 kopp utkjernede kalamataoliven, grovhakket
- 6. 1 spiseskje fersk rosmarin, grovhakket
- 7. 1 stor rødløk, skåret i 2,5 cm tykke skiver
- 8. 4 pitabrød uten lomme, 15–20 cm i diameter
- 9. 1/2 kopp ricottaost
- 10. 1/4 pund delskummet mozzarellaost, i terninger
- 11. En klype rød pepperflak
Fremgangsmåte
- 11. Skjær tomatene i kjernen og del dem i to på tvers, deretter klem ut saften og frøene i en stor bolle. Visp inn 1 spiseskje olivenolje og smak til med salt og pepper. Tilsett ruccolaen, men vend den ikke, sett den til side. Skjær tomatene i terninger og vend dem i en separat bolle med oliven og rosmarin.
- 22. Forvarm en grill til middels høy varme. Pensle løkringene med olivenolje og krydre med salt. Grill til de er myke, ca. 3 til 4 minutter på hver side. Overfør til en tallerken og skill løkringene fra hverandre. Skru ned grillens varme til middels.
- 33. Pensle begge sider av pitabrødene med olivenolje og grill til de er merket, ca. 2 til 3 minutter på hver side. Topp med noe av tomat- og olivenblandingen, ricotta, mozzarella og løk. Dekk til og grill til osten smelter, ca. 2 til 3 minutter.
- 44. Vend ruccolaen med dressingen og legg den oppå pitabrødene. Krydre med salt, rød pepperflak og en skvett olivenolje.
- 55. Fotograf: Antonis Achilleos