Pita-pizzaer

Pita-pizzaer

Lær hvordan du lager deilige pita pizzas hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask kveldsmat eller sunn lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 mellomstore tomater
  • 2. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til pensling og drypping
  • 3. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 4. 3 kopper babyruccola
  • 5. 1/2 kopp utkjernede kalamataoliven, grovhakket
  • 6. 1 spiseskje fersk rosmarin, grovhakket
  • 7. 1 stor rødløk, skåret i 2,5 cm tykke skiver
  • 8. 4 pitabrød uten lomme, 15–20 cm i diameter
  • 9. 1/2 kopp ricottaost
  • 10. 1/4 pund delskummet mozzarellaost, i terninger
  • 11. En klype rød pepperflak

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær tomatene i kjernen og del dem i to på tvers, deretter klem ut saften og frøene i en stor bolle. Visp inn 1 spiseskje olivenolje og smak til med salt og pepper. Tilsett ruccolaen, men vend den ikke, sett den til side. Skjær tomatene i terninger og vend dem i en separat bolle med oliven og rosmarin.
  2. 22. Forvarm en grill til middels høy varme. Pensle løkringene med olivenolje og krydre med salt. Grill til de er myke, ca. 3 til 4 minutter på hver side. Overfør til en tallerken og skill løkringene fra hverandre. Skru ned grillens varme til middels.
  3. 33. Pensle begge sider av pitabrødene med olivenolje og grill til de er merket, ca. 2 til 3 minutter på hver side. Topp med noe av tomat- og olivenblandingen, ricotta, mozzarella og løk. Dekk til og grill til osten smelter, ca. 2 til 3 minutter.
  4. 44. Vend ruccolaen med dressingen og legg den oppå pitabrødene. Krydre med salt, rød pepperflak og en skvett olivenolje.
  5. 55. Fotograf: Antonis Achilleos