
Pizza Margherita
Lær hvordan du lager en klassisk pizza margherita hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull og autentisk italiensk opplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke aktiv tørrgjær på 1 1/4 unser (ca. 2 1/4 teskjeer)
- 2. 2 1/2 kopper pluss 1 spiseskje allsidig mel, pluss mer til utbaking
- 3. 1 teskje sukker
- 4. Kosher-salt
- 5. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til pensling
- 6. Til sausen og topping:
- 7. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til å dryppe over
- 8. 1 spiseskje finhakket fersk oregano
- 9. 1 spiseskje finhakket fersk basilikum, pluss skivede blader til topping
- 10. 4 modne Roma-tomater, hakket
- 11. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 12. Maismel, til utbaking
- 13. 8 unser fersk mozzarellaost, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 11. Lag deigen: Fyll en liten bolle med varmt tappevann. La bollen stå i 2 minutter, deretter tøm vannet. I den oppvarmede bollen blander du gjæren, 1 ss mel, sukkeret og 1/4 kopp varmt vann (ca. 105–115 grader F). La stå i omtrent 5 minutter. (Blandingen vil være kremet og lett boblende; hvis den ikke er det, starter du på nytt med fersk gjær.)
- 22. I en stor bolle blander du 2 1/2 kopper mel og 2 teskjeer salt. Lag en fordypning i midten og rør inn gjærblandingen, olivenoljen og 3/4 kopp varmt vann (ca. 105–115 grader F) med en tresleiv. Bland til deigen begynner å løsne fra sidene av bollen (den vil være klissete). Vend ut på en lett melet overflate; kna med melete hender til den er myk og elastisk, ca. 8 minutter. Form til en ball.
- 33. Pensle en annen stor bolle med olivenolje. Legg deigen i bannen og rull den rundt for å dekke med oljen. Tett til med plastfolie og la heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, 1 til 1 1/2 time. I mellomtiden setter du en pizzastein på nederste rille i ovnen og forvarmer til 500 grader F. La steinen forvarmes i ca. 1 time.
- 44. Lag sausen: Bland olivenolje, oregano, finhakket basilikum, tomater og 1/4 teskje salt i en liten kjele over middels varme; la det småkoke, rør ofte. Reduser varmen til lav og kok til den er litt tykkere, ca. 10 minutter. Overfør til en foodprocessor og kjør til jevn puré. Hell sausen tilbake i kjelen og kok over middels varme til den er redusert til 1 kopp, ca. 10 minutter. Krydre med pepper etter smak.
- 55. Overfør deigen til en melet overflate og del den i to. Form hver del til en skive og kjevle ut til en 25 cm stor sirkel med en lett melet kjevle. (Jeg liker min pizza tynn som papir!) Klyp rundt kanten for å danne en skorpe.
- 66. Strø en pizzaspade med maisenna og forsiktig skyv en av deigringene over på spaden. Rykke spaden frem og tilbake en eller to ganger for å forsikre deg om at deigen ikke setter seg fast. (Hvis deigen setter seg fast, tilsett mer maisenna.) Drypp litt olivenolje over deigen, strø på salt og fordel halvparten av sausen med en liten kant rundt.
- 77. Overfør deigen til den varme steinen i ovnen, ved å bruke en rykkebevegelse for å gli deigen av spaden. Stek i 5 minutter. Bruk spaden til å rotere pizzaen for jevn steking, og topp med halvparten av mozzarellaen. Stek til osten smelter og skorpen er gyllen og sprø, ytterligere 3–5 minutter. Ta ut pizzaen med spaden, overfør til et skjærebrett og strø over halvparten av basilikumen. Gjenta for den andre pizzaen.
- 88. Fotograf: Ryan Liebe