
Tex-Mex grønnsaksburgere
Lær hvordan du lager deilige tex-mex veggie burgers med en enkel oppskrift. Perfekt for en sunn og smakfull hovedrett til middag eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 boks á 15 1/4 unser helkornmais, avrent, og reservér 1/2 kopp væske
- 2. 1/2 kopp pluss 1 spiseskje maismel
- 3. 1/2 kopp finhakket løk
- 4. 1/3 kopp finhakket rød paprika
- 5. 1/2 teskje revet limeskall
- 6. 1/4 kopp kokt hvit ris
- 7. 3 spiseskjeer hakket koriander
- 8. 4 teskjeer hakket jalapeño-chili
- 9. 1/2 teskje salt
- 10. 1/2 teskje malt spisskummen
- 11. Nonstick grønnsakspray
- 12. 4 lardfrie mel-tortillas på 23–25 cm i diameter (99 % fettfri)
- 13. 8 spiseskjeer lett rømme
- 14. 8 spiseskjeer ferdigkjøpt salsa
Fremgangsmåte
- 11. Bland 1/2 kopp maiskjerner og 1 spiseskje maismel i en foodprocessor til det dannes fuktige klumper. Tilsett 3/4 kopp maiskjerner; kjør i 10 sekunder (sett til side resten av maisen til en annen bruk). Overfør maisblandingen til en kraftig, middels stor non-stick kjele. Tilsett 1/2 kopp maisvæske, løk, paprika og limeskall. Dekk til og kok på veldig lav varme til det er tykt og fast, og rør ofte, ca. 12 minutter. Bland inn ris, koriander, jalapeño, salt og spisskummen. Fordel en fjerdedel av blandingen på hver av fire stykker aluminiumsfolie; trykk dem til til 3/4 tommer tykke kaker. La stå til helt avkjølt. Forbered grillen (middels varme). Spray begge sider av burgerne med non-stick spray; grill til de er sprø, ca. 5 minutter på hver side. Grill tortillalefser til de er myke, ca. 30 sekunder på hver side. Overfør tortillalefsene til tallerkener. På hver tortilla legger du én burger, en fjerdedel av rømme og en fjerdedel av salsa. Brett tortillalefsene over for å lukke dem.
- 22. Bland 1/2 kopp maiskjerner og 1 spiseskje maismel i en foodprocessor til det dannes fuktige klumper. Tilsett 3/4 kopp maiskjerner; kjør i 10 sekunder (sett til side resten av maisen til en annen bruk). Overfør maisblandingen til en kraftig, middels stor non-stick kjele. Tilsett 1/2 kopp maisvæske, løk, paprika og limeskall. Dekk til og kok på veldig lav varme til det er tykt og fast, og rør ofte, ca. 12 minutter. Bland inn ris, koriander, jalapeño, salt og spisskummen. Fordel en fjerdedel av blandingen på hver av fire stykker aluminiumsfolie; trykk dem til til 3/4 tommer tykke kaker. La stå til helt avkjølt.
- 33. Forbered grill