Berusede bønner

Berusede bønner

lær hvordan du lager frijoles borrachos, en smakfull meksikansk rett med bønner og tequila. enkel oppskrift for en velsmakende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund tørkede pintobønner, renset, skylt og bløtlagt over natten i vann som dekker
  • 3 til 3 1/2 kvart vann
  • 1/2 kopp svinefett eller vegetabilsk olje
  • 2 store hvite løk, finhakket
  • 3 store tomater, finhakket
  • 4 serrano- eller jalapeño-chili, finhakket
  • 2 kopper finhakket koriander
  • Havsalt, etter smak
  • 2 til 3 kopper mørk øl

Fremgangsmåte

  1. 1For å forberede bønnene, legg bønnene i en kjele, tilsett tre ganger så mye vann som bønnene. Dekk til og kok på lav varme i 1 ½ til 2 timer, eller til bønnene er møre. Om nødvendig, tilsett mer varmt vann.
  2. 2I mellomtiden, varm opp svinefettet i en stor, dyp og tung panne over middels høy varme. Tilsett løken og stek til den er lett brunet. Tilsett tomatene, chiliene og korianderen. Legg de kokte bønnene i pannen, sammen med salt og øl. Fortsett å koke, uten lokk, på lav varme til blandingen tykner, omtrent 45 minutter.
  3. 3Hell de varme bønnene over i en dekorativ leir- eller keramikkservise. Server med stekt kjøtt og mais- eller mel tortillas.