
Svart oliven-aioli
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull black olive aioli. Perfekt som dip eller smørbrødtilbehør, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stort eggeplomme
- 1/2 kopp druefrøolje
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 liten fedd hvitløk
- 1/4 kopp uten stein svarte oliven, for eksempel Nyons
- 1/2 sitron, til safting
- En klype cayennepepper
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Legg eggeplommen i en rustfri stålbolle. Begynn å vispe inn dråpevis med vindruefrøolje, så sakte du klarer. Fortsett på denne måten, og følg opp med olivenoljen etter hvert som blandingen tykner. Når majonesen har emulsifisert seg, tilsett resten av oljen i en jevn, langsom strøm, mens du visper kontinuerlig. Hvis blandingen blir for tykk og vanskelig å vispe, tilsett et par dråper vann. Knus hvitløk med 1/4 teskje salt i en morter og støter. Tilsett halvparten av olivene og knus til en jevnt pasta. Hakk resten av olivene grovt. Vend hvitløk-olivenpastaen og de hakkede olivene inn i majonesen. Krydre med 1/4 teskje salt, en klype sitronsaft og cayennepepper. Smak til for balanse og krydring. Hvis aiolien virker tykk og klissete, tynn den ut med litt vann; dette vil også gjøre den mer kremete.
- 2Legg eggeplommen i en rustfri stålbolle. Begynn å vispe inn dråpevis med vindruefrøolje, så sakte du klarer. Fortsett på denne måten, og følg opp med olivenoljen etter hvert som blandingen tykner. Når majonesen har emulsifisert seg, tilsett resten av oljen i en jevn, langsom strøm, mens du visper kontinuerlig. Hvis blandingen blir for tykk og vanskelig å vispe, tilsett et par dråper vann.
- 3Knus hvitløk med 1/4 teskje salt i en morter og støter. Tilsett halvparten av olivene og knus til en jevn pasta. Hakk resten av olivene grovt. Vend hvitløk-olivenpastaen og de hakkede olivene inn i majonesen. Krydre med 1/4 teskje salt, en klype sitronsaft og cayennepepper. Smak til for balanse og krydring. Hvis aiolien virker tykk og klissete, tynn den ut med litt vann; dette vil også gjøre den mer kremete.