
Kumminbakte reker med grønn chilikokt saus
oppskrift på smakfulle cumin-rostede reker servert med frisk grønn chili cocktail saus. enkel og rask forrett til sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund skrelte og rensede store reker, med hale
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 1 teskje malt spisskummen
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- To bokser á 4,5 unser hakkede grønne chilipepper
- 1/2 kopp løst pakket ferske korianderblader
- 2 spiseskjeer fersk limejuice (fra 1 lime)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Bland reker med 2 spiseskjeer av oljen, spisskummen, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper på et stekebrett med kant. Stek, og rør om en gang, til de er gjennomstekte og ugjennomsiktige, ca. 4 til 6 minutter.
- 2I mellomtiden, kjør paprika, koriander, de resterende 2 spiseskjeene av oljen, limesaft, 1/2 teskje salt og 1/2 teskje pepper i en foodprocessor til det er jevnt.
- 3Server rekene varme, kalde eller romtempererte sammen med sausen. (Sausen kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager.)