Kald kokos- og mais-suppe
Oppdag en frisk og kremet kokos- og mais-suppe perfekt for varme sommerdager. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer virgin kokosolje
- 2. 1 middels stor løk, finhakket
- 3. 1 (1/2") stykke ingefær, skrelt og finhakket (ca. 1 1/2 teskjeer)
- 4. 1/4 teskje malt gurkemeie
- 5. 1 teskje kosher-salt, delt, pluss mer etter smak
- 6. 6 maiskolber, kjerner skåret av (ca. 5 1/2 kopper), kjerneavskjærere til overs
- 7. 1 Yukon Gold-potet (ca. 140 gram), skrelt og skåret i 1/2" terninger
- 8. 1 (14 unser) boks kokosmelk
- 9. 2 (2") strimler med limeskall
- 10. 1/2 kopp usøtet kokosflak
- 11. 2 spiseskjeer fersk limesaft
- 12. Delt avokado, korianderblader med de tynne stilkene, og limebåter (til servering)
Fremgangsmåte
- 11. Smelt kokosolje over middels varme i en stor kjele. Tilsett løk, ingefær, gurkemeie og 1/2 ts salt, og kok under omrøring av og til, til løken er gjennomsiktig, ca. 8–10 minutter. Kutt maiskolber i to og legg dem i kjelen sammen med maiskorn, potet, kokosmelk, limeskall og 1 1/2 kopp vann. Kok opp over høy varme, reduser deretter til lav varme og kok til potetene er møre, ca. 20–25 minutter. Kast maiskolber og limeskall, og overfør suppen til en blender. Tilsett 1/2 ts salt og kjør til glatt puré. La suppen avkjøle til romtemperatur. Overfør til en stor bolle og avkjøl, dekket, i minst 2 timer. I mellomtiden, forvarm ovnen til 175°C (350°F). Spre kokosflak på et lite bakepapirkledd stekebrett og rist dem i ovnen, vend dem av og til, til de er gylne, ca. 5 minutter; overfør til en tallerken. Rør limesaft inn i suppen og juster krydderet, eventuelt utvannet med litt vann. Fordel suppen i skåler, og topp med ristet kokos, avokado og koriander. Server med limebåter ved siden av.
- 22. Smelt kokosolje over middels varme i en stor kjele. Tilsett løk, ingefær, gurkemeie og 1/2 ts salt, og kok under omrøring av og til, til løken er gjennomsiktig, ca. 8–10 minutter.
- 33. Kutt maiskolber i to og legg dem i kjelen sammen med maiskorn, potet, kokosmelk, limeskall og 1 1/2 kopp vann. Kok opp over høy varme, reduser deretter til lav varme og kok til potetene er møre, ca. 20–25 minutter.
- 44. Kast maiskolber og limeskall, og overfør suppen til en blender. Tilsett 1/2 ts salt og kjør til glatt puré. La suppen avkjøle til romtemperatur. Overfør til en stor bolle og avkjøl, dekket, i minst 2 timer.
- 55. I mellomtiden, forvarm ovnen til 175°C (350°F). Spre kokosflak på et lite bakepapirkledd stekebrett og rist dem i ovnen, vend dem av og til, til de er gylne, ca. 5 minutter; overfør til en tallerken.
- 66. Rør limesaft inn i suppen og juster krydderet, eventuelt utvannet med litt vann. Fordel suppen i skåler, og topp med ristet kokos, avokado og koriander. Server med limebåter ved siden av.
- 77. Forberedelse i forkant: Suppen kan lages 4 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 88. Suppen kan lages 4 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.