Individuelle ananas-tartletter

Individuelle ananas-tartletter

Lær hvordan du lager deilige individuelle ananas tartlettes. En enkel og smakfull dessert perfekt for sommer og helår. Oppskrift trinn for trinn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 2 ark frossen butterdeig, tint
  • 1 kopp sjokolade- og romganache, oppskrift følger
  • 4 hermetiske ananasringer eller fersk ananas skåret i ringer, deretter delt i 6 biter hver
  • 8 glaserte kirsebær
  • 1/3 kopp aprikossyltetøy
  • 2 spiseskjeer vann
  • 115 gram semisøt sjokolade, hakket
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 spiseskje mørk rom

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage småkakene, strø lett mel på en arbeidsflate og kjevle ut butterdeigen litt tynnere. La den hvile i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
  2. 2Med en veldig skarp kniv, kutt deigen i 7,5 cm store kvadrater. Brett hvert kvadrat i to diagonalt, slik at du får en likesidet trekant. Legg trekanten på en flat overflate med basen nærmest deg. Begynn ved basen, og kutt en 0,6 cm bred stripe langs hver side av trekanten, stopp rett før du når spissen.
  3. 3På et stekebrett dekket med bakepapir, åpne opp trekanten. Det skal være en stripe rundt hele kvadratet som bare er festet i 2 motsatte hjørner. Mal stripen med vann. Ta tak i stripen ved de 2 løse hjørnene og kryss dem over hverandre, slik at det dannes en kant rundt småkaken og en dekorativ løkke ved de 2 hjørnene som fortsatt er festet. Trykk stripen ned i deigen.
  4. 4Prikk bunnen med en gaffel, og la den hvile i kjøleskapet igjen i 20 minutter.
  5. 5Forvarm ovnen til 220 °C.
  6. 6Stek i 20 minutter i den øverste tredjedelen av ovnen til de er gyldne. Avkjøl på stekebrettet.
  7. 7Juster eventuelt midten av småkakene hvis de har hevet seg.
  8. 8Når småkakene er avkjølt, legg 1 ss sjokoladekrem i hver av dem. Dekk midten med skiver av ananasringer og plasser halve kirsebær i hjørnene. Varm aprikosmarmelade og vann sammen, og pensle det på for å glasere småkakene.
  9. 9La glasuren stivne, og server så snart som mulig.
  10. 10Ha den hakkede sjokoladen i en bolle.
  11. 11Varm opp fløten i en kjele til kokepunktet. Hell den over sjokoladen og visp godt. Rør inn romen og sil det over i