Karamell-eplepai – 2003, førsteplass eple

Karamell-eplepai – 2003, førsteplass eple

oppskrift på karamell eplepai som vant førsteplass i 2003, perfekt for høstsesongen med søt og saftig smak

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 kopper hvetemel
  • 2. 1 teskje salt
  • 3. 1 teskje sukker
  • 4. 1 kopp pluss 1 spiseskje smørsmørtfett med smak, avkjølt
  • 5. 1/3 kopp isvann
  • 6. 1 spiseskje eddik
  • 7. 1 egg, pisket
  • 8. 6 kopper epler (Jonathan eller Granny Smith)
  • 9. 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
  • 10. 1/2 kopp sukker
  • 11. 1/4 kopp hvetemel
  • 12. 1 teskje kanel
  • 13. 1/4 teskje muskatnøtt
  • 14. 1/4 teskje salt
  • 15. 1 spiseskje sitronsaft
  • 16. 1 teskje vanilje
  • 17. 4 spiseskjeer kremfløte
  • 18. 4 spiseskjeer smør
  • 19. 1/2 kopp hvetemel
  • 20. 3 spiseskjeer sukker
  • 21. 1 spiseskje smør
  • 22. 2 toffeebarer eller 3 unser sjokoladebelagt peanøtt- eller pekannøttkaramell, knust

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Paibunn:
  3. 3Kjøl ned alle ingrediensene, inkludert mel og eddik. Bland mel, salt og sukker. Kutt inn smør med en kakespade til blandingen ligner gryn. I en annen bolle, bland vann og eddik med det piskede egget. Tilsett den flytende blandingen, én spiseskje av gangen, i melblandingen og vend med en gaffel til du får en myk deig.
  4. 4Fyll:
  5. 5Forvarm ovnen til 230°C (450°F).
  6. 6Skrell og skjær eplene i skiver. Dryss over sitronsaft. Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle og tilsett eplene. Vend godt. Tilsett vanilje og fløte. Smelt smør i en tykkbunnet stekepanne. Tilsett epleblandingen og kok i omtrent 8 minutter, til eplene er myke. Hell over i paibunnen.
  7. 7Streusel-topping:
  8. 8Bland mel og sukker. Bland inn smør med en gaffel til det blir grove smuler. Rør inn de knuste toffee-barene. Strø over paien. Legg på toppdeigen. Forsegle, lag en fløyelskant og lag ventilhull i toppen. Pensle med det piskede eggehviten og dryss over sukker. Stek i 15 minutter. Senk temperaturen til 175°C (350°F) og stek i ytterligere 45 minutter.