
Banan- og pekannøttpannekaker med lønnesmør
Lær hvordan du lager deilige banan- og pekannakaker med smør av lønnesirup. En søt og mettende frokost eller brunchrett som passer hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 2 kopper kulturmelk
- 2. 3 egg
- 3. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 4. 2 kopper hvetemel
- 5. 1 ½ teskje bakepulver
- 6. 1 teskje natron
- 7. et klype salt
- 8. 4 spiseskjeer sukker
- 9. ½ kopp pecannøtter, ristet og finhakket (ikke hakket)
- 10. ½ stykke usaltet smør, smeltet
- 11. 3 bananer, skrellet og skåret i 1/4-tommers skiver
- 12. Maplesmør, oppskrift følger
- 13. Melis, til pynt
- 14. Karamelliserte pecannøtter, til pynt
- 15. 2 stykker usaltet smør, myknet
- 16. ¼ kopp ren lønnesirup
- 17. 2 spiseskjeer honning
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Spesialutstyr: 1 ark bakepapir eller smørpapir.
- 33. Forvarm ovnen til 200 grader F.
- 44. I en stor blandebolle visp sammen kulturmelk, egg og vanilje slik at det er godt blandet. I en separat bolle bland mel, bakepulver, natron, salt og sukker. Kombiner de våte ingrediensene med de tørre og rør med en skje for å unngå klumper. Vend inn pecanene, mesteparten av det smeltede smøret, og visp til røren er glatt. Varm opp en takke eller stekepanne på middels lav varme, og surr litt smør rundt for å forhindre at pannekakene setter seg fast. Bruk en øse til å helle røren i pannen, se Kok’s note*.
- 55. Stek pannekakene på den ene siden til de er stivnet, og trykk deretter forsiktig bananene inn i røren. Når små bobler dukker opp på den ukokte overflaten, snu pannekakene og stek til de er gylne på begge sider, omtrent 8 minutter. Overfør pannekakene til en varmplate i ovnen mens du lager resten.
- 66. For å servere, skjær lønnesirup-honning-smøret i skiver, legg det mellom lagene av pannekaker og sett dem i ovnen i 1 ½ minutt for å smelte. Strø over melis og kandiserte pecannøtter.
- 77. I en blandebolle, bruk en slikkepott til å mose smøret sammen med lønnesirup og honning til det er godt blandet. Rull det inn i papiret som en tube og vrid endene. Sett det i kjøleskapet i 30 minutter.