
Fullkorns kanelromkuler med rom
oppskrift på deilige fullkorns kanelromkuler med en hint av rom, perfekte til frokost eller brunch. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer tørrgjær (eller 2 pakker à 1/4 unser)
- 2. 1/2 kopp lunkent vann (ca. 110 grader)
- 3. 1 1/2 kopper varm melk (ca. 110 grader)
- 4. 1/2 kopp vegetabilsk fett (for eksempel vegetabilsk margarin)
- 5. 1/2 kopp honning
- 6. 3 store egg
- 7. 1 spiseskje sitronsaft
- 8. 2 teskjeer salt
- 9. 3 spiseskjeer soyamel (valgfritt)
- 10. 5 1/2 til 6 1/2 kopper fullkornsmel
- 11. 1/4 kopp smør, smeltet
- 12. 1 kopp brunt sukker, godt pakket
- 13. 3 spiseskjeer kanel
- 14. 1/2 kopp rosiner (valgfritt)
- 15. 1/2 kopp hakkede nøtter (valgfritt)
- 16. 2 kopper melis
- 17. 1 spiseskje romekstrakt
- 18. 5 til 7 spiseskjeer kremfløte
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle, rør ut gjæren i vannet for å myke den opp. Tilsett melk, fett, honning, egg, sitronsaft, salt, soyamel og 2 kopper fullkornsmel. Pisk kraftig i 2 minutter. Tilsett gradvis mer mel, 1/4 kopp av gangen, til deigen begynner å løsne fra sidene av bollen.
- 22. Vend deigen ut på et melet arbeidsbord. Elt den, og tilsett mer mel litt etter litt, til du har en glatt, elastisk deig. Legg deigen i en smurt bolle. Vend den slik at hele deigen er dekket av olje. Dekk med et tettvunnet håndkle og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- 33. Vend deigen ut på et lett oljet arbeidsbord og del den i to. Rull hver del ut med en kjevle til en 12 x 18 tommer stor rektangel. Pensle deigen med smeltet smør, og la det være en 1/2 tomme bred border langs den ene lange siden av rektanglet uten smør.
- 44. Bland brunt sukker, kanel, rosiner og nøtter. Strø jevnt over hver del av deigen. Rull opp til to 18-tommers sylindere, og klem den løse kanten fast rundt sylinderen. Skjær i 30 boller (15 fra hver sylindere) og legg dem med skjæreflaten opp i to bakeformer på 23 x 33 cm, kledd med bakepapir. Dekk med et tettvunnet håndkle og la dem heve til nesten dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
- 55. Omtrent 10 minutter før steking, forvarm ovnen til 190 °C (170 °C hvis du bruker glassformer). Stek i 20 minutter, eller til de indre temperaturene når 190 °C. La bollene avkjøle i formen, siden de drar nytte av dampen – det gjør dem mykere. La dem avkjøle i 15 minutter.
- 66. Bland melis, romessens og melk. Konsistensen skal minne om honning (juster ved å tilsette mer krem for å tynne ut, eller melis for å tykne). Drypp glasuren over bollene.