Fullkorns kanelromkuler med rom

Fullkorns kanelromkuler med rom

oppskrift på deilige fullkorns kanelromkuler med en hint av rom, perfekte til frokost eller brunch. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer tørrgjær (eller 2 pakker à 1/4 unser)
  • 2. 1/2 kopp lunkent vann (ca. 110 grader)
  • 3. 1 1/2 kopper varm melk (ca. 110 grader)
  • 4. 1/2 kopp vegetabilsk fett (for eksempel vegetabilsk margarin)
  • 5. 1/2 kopp honning
  • 6. 3 store egg
  • 7. 1 spiseskje sitronsaft
  • 8. 2 teskjeer salt
  • 9. 3 spiseskjeer soyamel (valgfritt)
  • 10. 5 1/2 til 6 1/2 kopper fullkornsmel
  • 11. 1/4 kopp smør, smeltet
  • 12. 1 kopp brunt sukker, godt pakket
  • 13. 3 spiseskjeer kanel
  • 14. 1/2 kopp rosiner (valgfritt)
  • 15. 1/2 kopp hakkede nøtter (valgfritt)
  • 16. 2 kopper melis
  • 17. 1 spiseskje romekstrakt
  • 18. 5 til 7 spiseskjeer kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle, rør ut gjæren i vannet for å myke den opp. Tilsett melk, fett, honning, egg, sitronsaft, salt, soyamel og 2 kopper fullkornsmel. Pisk kraftig i 2 minutter. Tilsett gradvis mer mel, 1/4 kopp av gangen, til deigen begynner å løsne fra sidene av bollen.
  2. 22. Vend deigen ut på et melet arbeidsbord. Elt den, og tilsett mer mel litt etter litt, til du har en glatt, elastisk deig. Legg deigen i en smurt bolle. Vend den slik at hele deigen er dekket av olje. Dekk med et tettvunnet håndkle og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  3. 33. Vend deigen ut på et lett oljet arbeidsbord og del den i to. Rull hver del ut med en kjevle til en 12 x 18 tommer stor rektangel. Pensle deigen med smeltet smør, og la det være en 1/2 tomme bred border langs den ene lange siden av rektanglet uten smør.
  4. 44. Bland brunt sukker, kanel, rosiner og nøtter. Strø jevnt over hver del av deigen. Rull opp til to 18-tommers sylindere, og klem den løse kanten fast rundt sylinderen. Skjær i 30 boller (15 fra hver sylindere) og legg dem med skjæreflaten opp i to bakeformer på 23 x 33 cm, kledd med bakepapir. Dekk med et tettvunnet håndkle og la dem heve til nesten dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  5. 55. Omtrent 10 minutter før steking, forvarm ovnen til 190 °C (170 °C hvis du bruker glassformer). Stek i 20 minutter, eller til de indre temperaturene når 190 °C. La bollene avkjøle i formen, siden de drar nytte av dampen – det gjør dem mykere. La dem avkjøle i 15 minutter.
  6. 66. Bland melis, romessens og melk. Konsistensen skal minne om honning (juster ved å tilsette mer krem for å tynne ut, eller melis for å tykne). Drypp glasuren over bollene.